İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ndeki binayı havaya uçurdu - Son Dakika
Güncel

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ndeki binayı havaya uçurdu

İsrail ordusu, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde bulunan bir binayı patlayıcılarla havaya uçurdu. İsrail güçleri, hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaparken, birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Şifa Hastanesi'nde mahsur kalanlar ise yiyecek ve içecek bulamadıkları için 2 gündür oruçlarını açamıyor.

21.03.2024 08:57  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El-Aksa televizyon kanalının haberine göre, İsrail güçleri, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı patlayıcılarla havaya uçurdu. Hastanede mahsur kalanların yiyecek ve içecek kıtlığından dolayı 2 gündür oruçlarını açamadığı ifade edildi. Şifa Hastanesi, kentin en büyük ve en donanımlı sağlık merkezi konumunda.

İFTAR SAATİNDE YAPILAN TOP ATIŞINDA ONLARCA ÖLÜ VE YARALI

Filistin devlet televizyonu da birkaç saat önce Telegram hesabından yayımladığı paylaşımda, İsrail güçlerinin, Şifa Hastanesi'ne sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığı belirtildi. İsrail ordusunun, dün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı havaya uçurdu

ŞU ANA KADAR 90 FİLİSTİNLİ CAN VERDİ

İsrail ordusu, 18 Mart sabahı Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne insansız hava araçları ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskın düzenlemişti. İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki baskını kapsamında şu ana kadar yaklaşık 90 Filistinlinin hayatını kaybettiği, ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) hastane yerleşkesinde 300'den fazla kişiyi sorguladığı ifade edilmişti.

HASTANEDE MAHSUR KALANLAR 2 GÜNDÜR ORUÇ AÇAMIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İsrail güçleri tarafından kuşatmaya alınan Şifa Hastanesi'nde hasta ve sağlık çalışanları ile yerinden edilmiş sivillerin mahsur kaldığı belirtilmişti.Şifa Hastanesi'nde mahsur kalanların yiyecek ve içecek bulamadıkları için 2 gündür oruçlarını açamadığı ifade edildi.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi\'ndeki binayı havaya uçurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ndeki binayı havaya uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • barbaros hayrettin paşa: allah israili yok etsin demiyorum artık 2 milyar müslüman bakarken allahtan ne bekleyelim müslüman ülkeler yok olsun yok çünki bu katliama dur diyemedikleri için yok 14 8 Yanıtla
  • UğuR DURAN: Mübarek ramazan ayındayız ve ibadet ediyoruz. İsrail ramazan da dinlemiyor. bunun adı soykırım ve malesef müslüman ülkeler dahil hiç bir ülke bunu görmüyor. İsraile ne askeri, ne ekonomik, ne de Siyasal hiç bir tepki yok... Allah Filistin Halkına yardımcı olsun 15 5 Yanıtla
  • menderes yalçın: Allah belalarını versin 1 0 Yanıtla
  • Mehmet Akdenizli: İsrail Allâh sizi kahr-ı perişan eylesin inşallah 1 0 Yanıtla
  • sait turk: durmadan dua ediyoruz ama, onca müslüman ülkeler kılını kıpırtdatmıyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement