İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

Çanakkale'de, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla cuma namazı çıkışı STK'lar toplu açıklama yaptı.

21.07.2017 16:36

Çanakkale'de, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla cuma namazı çıkışı STK'lar toplu açıklama yaptı.

Yalı Camisinde kılınan namazın ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çanakkale İl Temsilcisi Halil İbrahim Kahraman, Mescid-i Aksa'nın, alınların secdeyle, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıble olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'nın müminlerin haykırışı olduğunu ifade eden Kahraman, buranın Müslümanlar için büyük önem taşıdığını, yarım asırdır işgal altında tutulan Kudüs'ün İsrail tarafından yine işgale tutulduğunu belirtti.

"Müslüman Müslümanın kardeşidir" diyen Kahraman, "İslama yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur." diye konuştu.

Açıklamaya, Memur-Sen, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, AGD, Sivil İnsiyatif Platformu, Evrensel Hafızlar Derneği, Hukukçular Derneği üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement