'ISPARTA Gül Çocuk Korosu' - Son Dakika
Güncel

'ISPARTA Gül Çocuk Korosu'

\'ISPARTA Gül Çocuk Korosu\'

'ISPARTA Gül Çocuk Korosu' çalışmalarına kültür-turizm binasında devam ediyor.

16.04.2012 13:37

Hatırlanacağı üzere Vali Memduh Oğuz geçtiğimiz günlerde İstasyon Caddesinde Eğitim-Spor-Müzik ve Danışmanlık Merkezinde, müzik eğitimi alan 5-11 yaş arası çocuk korosunu ziyaret etmiş ve çocukların daha rahat çalışabilmelerine imkan sağlamak amacıyla çalışmaların İl Kültür ve Turizm binasında yapılması talimatı vermişti.

Bu talimat doğrultusunda Isparta Gül Çocuk Korosu ilk çalışmasını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında yaptı.

Çocukların çalışmasını SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile birlikte izleyen Vali Memduh Oğuz, çocukların rahat bir çalışma ortamına kavuşmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Isparta Valiliği ve Süleyman Demirel Üniversitesinin destekleriyle çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Mutlu Yıldız; "Çocukların sayısının arttırılabilmesi için gerekli koşullar sağlandı. Şarkı söylemeyi seven, müzik eğitimi almak isteyen çocukları koromuzda görmek istiyoruz. Aileler bu işe meraklı olan 7 ile 11 yaş arasındaki bütün çocukları buraya getirebilirler. Dediğim gibi fiziki mekan konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Desteklerinden dolayı Sayın valimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son derece kaliteli bir piyano alındığını belirten Piyano Öğretmeni Gökhan Uzunlar; "Sayın Valimizin destekleriyle yeni piyanomuz alındı, kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Görmüş olduğunuz gibi binamız yeni, piyanomuz yeni, bütün bunlar bizim işimizi kolaylaştırıyor. Burada elimizden geldiğince müzik eğitimine yatkın çocuklarımızı eğitmeye çalışıyoruz" dedi.

Gül Çocuk Korosunun Isparta'nın tanıtımı bakımından çok önemli olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç; "Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmesinde, eğitimlerine, sosyal ve kültürel yönlerine önemli katkılar sağlayacak olan Isparta Gül Çocuk Korosu çalışmalarını Sayın Valimizin himayelerinde binamızda eğitimlerine devam etmektedirler. Bu doğrultuda yapılacak olan her türlü çalışmalar, düzenlenecek olan konserlerle, yarışmalarla Isparta'nın tanıtımına büyük faydalar sağlayacaktır" dedi.

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının da hizmete gireceğini ifade eden Vali Memduh Oğuz; "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz çok güzel bir binaya kavuştu, ama bu bina insanlara hizmet ederse o zaman daha değerli olur.

Başlangıç noktasında güzel bir koroya kavuştuk ve güzel bir piyanoyla, değerli bir müzik aletiyle eğitimler devam ediyor. Çocuklarımız burada Isparta Valiliği ve Süleyman Demirel Üniversitesinin işbirliğinde çalışıyorlar. Şimdi bunun adı Isparta Gül Çocuk Korosu oldu, hakikaten de çok güzel yakıştı.

Çocuklarımızın bu eğitimi almaları onların daha da sosyalleşmesini sağlıyor. İnşallah yakın zamanda değerli öğretmenimiz Sayın Yıldız Mutlu çocuklarımızı küçük bir konserle kamuoyuna tanıtacak. Ben çocuklarımızın velilerine bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde üniversitemize ve kültür müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

İnşallah ikinci bir etap da Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları kültür müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulacak, buda çok ciddi bir şeklide ele aldığımız bir konu ve bu bina Isparta kültürüne bu şekilde hizmet etmeye devam edecek" dedi.

'Isparta Gül Çocuk Korosu' ilk konserini önümüzdeki günlerde Isparta halkına verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'ISPARTA Gül Çocuk Korosu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement