İslamoğlu, "Doğada Yaşam"ı Beylikdüzü'nde Anlattı - Son Dakika
Güncel

İslamoğlu, "Doğada Yaşam"ı Beylikdüzü'nde Anlattı

İslamoğlu, "Doğada Yaşam"ı Beylikdüzü\'nde Anlattı

"Doğada Yaşam" paneline konuşmacı olarak katılan CNN Türk'ün program yapımcısı Güven İslamoğlu etkili bir seminer verdi.

08.03.2013 12:08

CNN Türk'te çevre sorunlarını ele alan "Yeşil Doğa" programının yapımcısı olan Güven İslamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği "Doğada Yaşam" panelinde kaynakları hızla tükenen dünyanın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna ve geri dönüşü zor bir yola girildiğine dikkat çekti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğada Yaşam" paneline konuşmacı olarak katılan CNN Türk'ün program yapımcısı Güven İslamoğlu etkili bir seminer verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve ilçedeki öğrencilerin katıldığı panelde Güven İslamoğlu, dünyadaki doğal yaşamın büyük bir tehdit içinde olduğunu, geleceğin teminatı çocuklara kötü bir dünya bırakan yetişkinlerin bu konuda sorumlu olduğunu ifade etti.

Panelde ayrıca, Beylikdüzü Belediyesi'nin mavi kapak toplama projesi kapsamında 150kg mavi kapak getiren vatandaşlara Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Mavi kapak toplayan hayırseverlere de teşekkür beratı takdim edildi.

Türkiye'nin Nükleer Enerjiye İhtiyacı Var

Güven İslamoğlu panel sırasında öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Özellikle Nükleer enerji konusunun Türkiye'de iyi anlatılamadığını ve Türkiye'nin 8 adet Nükleer enerji istasyonuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Enerji Üretmenin En Önemli Yolu Tasarruftur

Dünyanın yedi buçuk milyar nüfusa sahip olduğunu ancak dünyada şuan kullanılabilir enerji ve gıda kaynaklarının sadece bir milyar insana yetebildiğini belirten Güven İslamoğlu, "Enerji ve gıda yetmezliği yüzünden büyük savaşlar yaşanıyor ve daha da büyükleri yaşanacak. Yakında enerji ihtiyacı konusunda dünya daha da kötü duruma düşecek. Bu sıkıntıları ne nükleer enerji ne de termik santraller üreterek çözemeyiz. Enerjiyi üretmenin en önemli yolu tasarruftur" dedi.

Tüketici Toplumu Olduk, Kendimizi de Tüketiyoruz

Paneli izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise tüketici toplumu haline geldiğimizi, bu tüketim çılgınlığının ihtiyaçları artık karşılayamayacak seviyeye ulaştığını ifade etti. Üretmeden tüketmenin hiçbir topluma başarı getiremeyeceğini söyleyen Başkan Uzun " Tüketmekten zevk alıyoruz, üretime yönelmiyoruz. Bu bizi tüketen bir toplum haline getirdi. Dünyayı tükettiğimizi sanıyoruz ama aslında kendimizi tüketiyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, panelin ardından Güven İslamoğlu'na plaket ve çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İslamoğlu, 'Doğada Yaşam'ı Beylikdüzü'nde Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement