IŞİD'in Gaziantep'teki Kadın Pazarına Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Gaziantep'teki Kadın Pazarına Suç Duyurusu

IŞİD\'in Gaziantep\'teki Kadın Pazarına Suç Duyurusu

Diyarbakır'da Zorla Alıkonulan Kadılar İçin Mücadele Platformu, IŞİD'in Gaziaptep'te kadın ve çocuk köle pazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

08.12.2015 22:22

Diyarbakır'da aralarında DTK, MHD ve KJA'nın da olduğu kadın örgütleri tarafından oluşturulan Zorla Alıkonulan Kadılar İçin Mücadele Platformu, IŞİD'in Gaziantep'te ortaya çıkan kadın ve çocuk pazarı ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Dilekçelerin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmesinden önce kadın kurumları adına Diyarbakır Adliyesi önünde bir de basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP Diyarbakır Milletvekili Ezidi kökenli Feleknaz Uca, Ezidi Federasyonu Başkarı Dr. Leyla Ferman ile kadın kurumlarının temsilcileri katıldı.

Burada konuşan platform üyesi avukat Reyhan Yalçındağ "IŞİD nasıl elini kolunu sallayarak bombalarla ülkede katliam yapabildiyse, bugün yine elini kolunu sallayarak kadın ve çocukları satıyor. Nerde bu ülkenin kolluk birimleri, bakanları" diye sordu.

Devletin eril ve egemen aklının, ortaya çıkan görüntülerle, bugün Gaziantep'in sokaklarında para karşılığında kadın ve çocukları satan IŞİD zihniyeti olarak çıktığını söyleyen Yalçındağ, bu duruma sessiz kalınmamasını istedi. Daha sonra konuşan Ezidi Federasyonu Üyesi Dr. Leyla Ferman ise 3 bin kadın ve çocuğun IŞİD'in elinde olduğunu hatırlatarak, esir alınan kadın ve çocukların dünyanın her yerinde satıldığını belirtti. Ferman, kadın ve çocukların IŞİD çetelerinden kurtarılması için gereken her şeyin yapılması gerektiğini anlattı.

Açıklamanın ardından kadınlar, söz konusu duruma ve bu duruma sessiz kalan devlet yetkilileri hakkında hazırlanan suç duyurusunu içeren dilekçeyi Gaziantep Cumhuriyeti Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermek için adliye binasına gitti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel IŞİD'in Gaziantep'teki Kadın Pazarına Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement