İşçilerden Sendika Eylemi - Son Dakika
Güncel

İşçilerden Sendika Eylemi

İşçilerden Sendika Eylemi

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki serbest bölgede faaliyet gösteren bir firmada, sendikal faaliyet içinde bulunan işçilerin çıkartıldığını ileri süren bir grup eylem yaptı.

08.01.2016 17:02

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki serbest bölgede faaliyet gösteren bir firmada, sendikal faaliyet içinde bulunan işçilerin çıkartıldığını ileri süren bir grup eylem yaptı. Teksif Sendikası İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, "Firmanın Alman Genel Müdürü, personelin sendika üyeliği konusunda serbest olduğunu ve baskı yapılmayacağını söyledi. Ancak Bölüm müdürleri çalışanlara sendikalı olmamaları konusunda baskı yaptı" diye konuştu.

Gaziemir Serbest Bölge girişinde toplanan yaklaşık 100 işçiye bazı sendikaların temsilcileri de destek verdi. Serbest bölgede faaliyet gösteren bir firmada sendikal faaliyet içinde bulunan işçilerin baskı görüp, bazılarının ise işten çıkartıldığı savunan eylemciler, 'Direne direne kazanacağız', 'Sendika halaylarla gelecek' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı. İşçiler adına basın açıklamasını Teksif Sendikası İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy yaptı. Söz konusu işyerinde yürüttükleri sendikalaşma faaliyetlerinin kanun dışı engellenmek istendiğini iddia eden Aksoy, "İşveren sendikaya üye olan işçileri işten çıkartarak içeride sendikalı olmak isteyen işçilere gözdağı veriyor. İnsanların ekmeğiyle oynayanları, işçinin aşına, ekmeğine göz dikenleri kınıyorum. Firmanın Alman Genel Müdürü, personelin sendika üyeliği konusunda serbest olduğunu ve baskı yapılmayacağını söyledi. Ancak Bölüm müdürleri çalışanlara sendikalı olmamaları konusunda baskı yaptı. Yapılan baskı ve tehditlere ilişkin bilgi ve belgeler elimizde. İşçiler sendikalı olarak çalışmak istiyor ve bu haklarını elde edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçilerden Sendika Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement