İşçiler İçin Eğlence Gecesi - Son Dakika
Güncel

İşçiler İçin Eğlence Gecesi

İşçiler İçin Eğlence Gecesi

12 işçinin dava açabilmeleri için yatırmaları gereken 6 bin 500 liralık harcın bulunması amacıyla eğlence düzenlendi.

14.01.2013 11:43  Güncelleme: 11:55

Aydın'ın Didim İlçesi'ne bağlı Akbük Beldesi'nde, çalıştıkları işyerlerinden alacakları ödenmeden çıkarıldıklarını öne süren 12 kişinin, dava açabilmeleri için yatırmaları gereken 6 bin 500 liralık harcın temin edilebilmesi amacıyla eğlence düzenlendi. Gecede bağışlar ve satılan biletlerle 3 bin 500 lira toplandı.

Didim'de faaliyet gösteren bir turizm inşaat firmasının 2012 yaz sezonunda işe aldığı 30 kişilik temizlik işçisi kısa süre sonra taşeron firmaya devredildi. İşçiler, 2 ay sonra iddiaya göre, alacakları ödenmeden ve kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan işten çıkarıldı. İşçiler, bunun üzerine Akbük Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi avukat Faruk Haksal'dan yardım istedi. İşçilere yardım edeceğini belirten Haksal, "Yargıda yapılan değişiklik nedeniyle tazminat talebinin belli tutarının davacı tarafından yatırılması gerekiyor. Ancak işçilerin bu parayı yatırması imkansız. Tüm Akbük halkı seferber olduk, arkadaşlarımızın haklarını alacağız" dedi.

Düzenlenen geceye katılarak destek veren Aydın İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Mehmet Cahit Kaya da hükümetin "Adalet mülkün temelidir" ilkesini, "Mülk adaletin temelidir"e dönüştürdüğünü öne sürdü. Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı, Akbük eski Belediye Başkanı AK Parti'li Halil İbrahim Şam'ın da işçilere destek olduğu belirtildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçiler İçin Eğlence Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement