İşadamları 22 Başkanla Reyhanlı'nın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Güncel

İşadamları 22 Başkanla Reyhanlı'nın Sorunlarını Dinledi

İşadamları 22 Başkanla Reyhanlı\'nın Sorunlarını Dinledi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs'ta meydana gelen patlamalar nedeniyle ilçeyi ziyaret eden işadamları, 22 sivil toplum örgütü başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, halkın sorunlarını dinledi.

30.05.2013 17:25

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs'ta meydana gelen patlamalar nedeniyle ilçeyi ziyaret eden işadamları, 22 sivil toplum örgütü başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, halkın sorunlarını dinledi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED), Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu, Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği, Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (Hatay SİAD) işadamlarından oluşan 22 başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Yusuf Güler'i ziyaretlerinin ardından, belediye hizmetlerinin geçici olarak yürütüldüğü Milli Eğitim Müdürlüğü eski binasında Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret etti. Birinci ve ikinci patlamanın yaşandığı yerleri gezen işadamları, esnafın sorunlarını da dinledi. TURKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Reyhanlı halkının acısını paylaşmak, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini sunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Onatça, "Ölenleri geri getirmek mümkün değil, elden bir şey gelmiyor. Ancak, iş dünyası olarak halkımıza moral vermek ve kendimizi onların yanında hissettirmek amacıyla buradayız" dedi.

Yetkililerle görüştükten sonra esnaf ve halk ziyaretinde bulunduklarını anlatan Onatça şöyle konuştu:

"Devlet elinden geldiğince bütün imkanlarını kullanmış. Buradaki arkadaşlarımızın devletten fazla bir talepleri yok. Ancak küçük esnaflarımızın bazı talepleri var. Bu talepler arasında, kredilerin ertelenmesi, SSK, vergi ve istihdam üzerindeki vergilerin ertelenmesi var. Biz bu talepleri rapor halinde ilgililere ve bankalara bildireceğiz, umarız gerekli tedbirler alınır."

Hatay SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül ise Hatay'ın hoşgörü kenti olduğunu söyleyerek, "Bunca oynanan oyunlara rağmen Hatay halkı, her türlü etkin yapısı ile bir kere daha birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi. Bu birliktelik gücünü daha ileriye taşıyacak Hatay'ın, gerçekten bir barış kenti olarak dünyaya örnek olacağı inancındayım" diye konuştu. - Hatay/ Reyhanlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamları 22 Başkanla Reyhanlı'nın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement