İşadamı Korkmaz Yiğit Emniyette İfade Veriyor - Son Dakika
Güncel

İşadamı Korkmaz Yiğit Emniyette İfade Veriyor

İşadamı Korkmaz Yiğit Emniyette İfade Veriyor

İşadamı Korkmaz Yiğit, bir işadamına 7.5 milyon liralık borcunu ödememek için 'hileli iflas' vererek mallarını sattığı iddiasıyla polis tarafından sorgulandı.

31.10.2013 13:18  Güncelleme: 16:01

İşadamı Korkmaz Yiğit, Kemal Gülman soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Kemal Gülman'ın, hileli iflas verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Türkbank ve Bankekspres davalarının sanığı Korkmaz Yiğit'in mallarını üçüncü şahısların üzerine geçirip parasını çalıştırdığı öne sürülerek daha önce Mali Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında işadamı Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 25 şüphelinin de Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek ifade vermeleri bekleniyordu. Bunun üzerine bugün Yiğit, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. İşadamı Korkmaz Yiğit şu sıralar Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

KORKMAZ YİĞİT KİMDİR?

Kars'tan Erzincan'a göç etmiş Azeri asıllı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdikten sonra müteahhitlik yapmaya başlayan Yiğit, 1990'lı yılların başında İstanbul'da gerçekleştirdiği üst-gelir grubuna dönük inşaat projeleriyle adını duyurdu. 1990'ların ortasından itibaren farklı sektörlerde büyümeyi seçen Korkmaz Yiğit, Bank Ekspres'i satın aldıktan sonra Kanal 6, Kanal E ve Genç TV televizyon kanalları ile Yeni Yüzyıl, Ateş ve Milliyet gazeteleri Korkmaz Yiğit Holding bünyesine kattı.

Ağustos 1998'de yapılan Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 84.52'lik hissesinin satışı ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı. Ancak, Alaattin Çakıcı'nın ihale sürecinde Yiğit lehine devreye girdiği anlaşılınca, ihale iptal edildi. Bank Ekspres davasında, 'Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarından 6 ay tutuklu yargılanan Korkmaz Yiğit, 2003'te bu davadan beraat etti. Hapishaneye girdikten sonra da holding bünyesine kattığı basın kuruluşlarını iade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşadamı Korkmaz Yiğit Emniyette İfade Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement