İş Adamının Operasyonla Kurtarılması - Son Dakika
Güncel

İş Adamının Operasyonla Kurtarılması

İş Adamının Operasyonla Kurtarılması

Gaziantep Emniyet Müdürü Aydın: "Bu olayın fidye koparmak amacıyla burada planlandığını değerlendiriyoruz"

02.12.2013 13:37

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci'nin Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyonla kurtarılmasına ilişkin, "Bu olayın fidye koparmak amacıyla burada planlandığını değerlendiriyoruz" dedi.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, iş adamı Şireci'nin 27 Kasım'da Basra Caddesi'nde arabasıyla seyir halindeyken bazı şahıslar tarafından kaza süsü verilmek suretiyle yolda durdurulup kaçırıldığını belirtti.

Olayın ardından terör, kaçakçılık ve organize suçlar, istihbarat ve asayiş birimlerinden 50 kişilik bir ekip oluşturulduğu ifade eden Aydın, cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde 4 gün boyunca titiz bir çalışma yürütüldüğünü anımsattı.

Faillerin, olayın üzerinden 24 saat geçmeden belirlendiğini aktaran Aydın, "Şireci'nin kaçırıldıktan sonra Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı bir köyde alıkonulduğunu belirledik. Şireci'nin bulunduğu yer ve bölgenin hassasiyetini göz önüne alarak, 'iş adamına bir zarar gelmesin' düşüncesiyle çalışmalarımızı çok gizli ve özel bir metotla sürdürdük. Çalışmalardan ailesinin bile haberi olmadı."

Aydın, olayın başından beri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Zanlıların, iş adamını Diyarbakır kent merkezinde ayrı bir yerde muhafaza edileceğine dair bilgi edindiklerini ifade eden Aydın, "Bunun üzerine Silvan ilçesi çıkışında yapılan kontrolde Şireci'nin de bulunduğu iki araç durduruldu. Diyarbakır ve Gaziantep'te olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. Firari durumunda olan şahıslara yönelik yakalama çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

"İşin özü para koparmak"

Şireci'nin halen Diyarbakır'da bulunduğunu, helikopterle köye götürülüp keşif yapıldığını aktaran Aydın, iş adamının bugün kente geleceğini söyledi.

Kaçırılan iş adamının sağlık durumunun iyi olduğunu hatırlatan Aydın, "Bu olayın fidye koparmak amacıyla burada planlandığını değerlendiriyoruz. Ancak Şireci'nin alıkonulduğu yer itibariyle de bu olaya farklı yakıştırmalar yapılabilineceğini düşünüyoruz. İşin özü para koparmak ve fidye elde etmek amacıyla bu işin planlandığını değerlendiriyoruz" dedi.

Bir gazetecinin fidye istenildi mi? şeklindeki sorusu üzerine Aydın, zanlıların bu yönde bir çalışma içerisinde olduklarını bildiklerini söyledi.

Zanlıların fidye görüşmesi için yer değiştirdiklerini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Bulundukları yer çok kırsal olduğu için görüşmeleri oradan gerçekleştiremeyeceklerini düşündüler. Bundan dolayı iş adamını Diyarbakır kent merkezindeki bir eve getirmeye karar verdiler. Bunu gördüğümüz andan itibaren düğmeye bastık. Arkadaşlarımız iş adamını saat 01.30 civarında herhangi bir çatışmaya girmeksizin kurtardı."

Olayda örgüt bağlantısı olup olmadığı yönündeki soruya ise Aydın, "Şuan itibariyle herhangi bir örgüt bağlantısını söyleyemiyoruz. Olayın adi bir fidye olayı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Adamının Operasyonla Kurtarılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement