İranlı İş adamı Zencani'nin Gözaltı Süresi Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

İranlı İş adamı Zencani'nin Gözaltı Süresi Uzatıldı

İranlı İş adamı Zencani\'nin Gözaltı Süresi Uzatıldı

İran Yargı Sözcüsü, Zencani'nin gözaltı süresinin uzatıldığını ve 500 milyon dolar değerinde mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

09.06.2014 18:18  Güncelleme: 19:39

İran Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, yolsuzlukla suçlanan İranlı iş adamı Babek Zencani'nin gözaltı süresinin uzatıldığını açıkladı ve tespit edilen 500 milyon dolar değerindeki mal varlığına el konularak açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldığını söyledi.

"GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI"

"Devlete ait petrol satışından elde ettiği geliri zimmetine geçirdiği" gerekçesiyle gözaltına alınan Zencani'nin dosyasında gelinen son durum hakkında bilgi veren Muhsini Ejei, "Zencani'nin gözaltı süresi uzatıldı. İlgili bakanlıklar ile sanığın yurt içi ve yurt dışındaki mal varlıklarının belirlenmesine devam ediliyor. Tespit edilen 500 milyon dolar değerindeki mal varlığına el konularak açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı" diye konuştu.

"BAŞKA İSİMLERDE GÖZALTINA ALINDI"

Ejei, soruşturmayla ilgili araştırmalara devam edildiğini ve dosya kapsamında başka kişilerin de gözaltına alındığını belirtti.

DEVLETE ÖDEME YAPILDI MI?

İran parlamentosundan bir grup milletvekilinin Zencani hakkında yolsuzluk soruşturması açılması talebinde bulunması ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yardımcısı İshak Cihangiri'ye yolsuzlukla mücadele için özel talimat vermesinin ardından gözaltına alınan İranlı milyarder iş adamı Zencani, devlete ait petrol satışından elde edilen geliri ödememekle suçlanıyor. Zencani, 2 milyar 60 milyon avroluk ödemeyi gerçekleştirdiği öne sürmüştü. Ancak İran Merkez Bankası, ödemenin yapılmadığını belirtmiş, makbuzun sahte olduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İranlı İş adamı Zencani'nin Gözaltı Süresi Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • .....: yazık adama gönderin türkiyeye biz akp liler onuda aklarız. arkamızda usta var bir yol buluyor sanıl olsa. 0 0 Yanıtla

Advertisement