İran ile Uaea Arasındaki Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Uaea Arasındaki Müzakereler

İran ile Uaea Arasındaki Müzakereler

Tahran ile UAEA arasında imzalanan “Ortak Deklarasyon” çerçevesindeki ikinci tur görüşmelere başlandı.

08.02.2014 13:00

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında imzalanan ortak deklarasyon çerçevesinde yürütülen müzakerelerin ikinci turuna Tahran'da başlandı.

İran ile UAEA arasında 11 Kasım'da imzalanan ortak deklarasyon çerçevesinde atılacak bir sonraki adımın ele alınacağı görüşmelerde, müzakere heyetlerine İran'ın UAEA'daki daimi temsilcisi Rıza Necefi ile UAEA Güvenlik Birimi Yardımcısı Tero Varioranta başkanlık ediyor.

İran Atom Enerjisi Ajansı Sözcüsü Behruz Kemalvendi, bu sabah başlayan müzakerelerin İran ile UAEA arasındaki işbirliği kapsamında atılacak bir sonraki adımın belirlenmesi ve belirsizliğini koruyan konuların açıklığa kavuşturulmasını hedeflediğini belirtti.

UAEA Başkanı Yukio Amano ile İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ali Eker Salihi'nin 11 Kasım'da imzaladığı 6 maddelik ortak deklarasyon gereğince UAEA'nın, Arak tesisleri ile Bender Abbas'taki Geçin madenlerini denetlediğini hatırlatan Kemalvendi, "Gönüllü olarak gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin devamı için gidilecek yolun açık ve net olması gerekiyor. UAEA'dan geçtiğimiz 3 ay içerisinde gerçekleşen işbirliği hakkındaki değerlendirme raporunu en kısa zamanda sunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İran ile UAEA arasında 11 Kasım'da UAEA'nın endişelerini gidermeyi amaçlayan 6 maddelik bir ortak deklarasyon imzalanmış, buna göre Tahran, UAEA'ya Arak tesisleri ile Geçin madenlerini denetleme izni vermişti. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Uaea Arasındaki Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement