Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak\'taki Olaylar

Başbakan Yardımcısı Mutlak: "Terörle mücadele, ordunun şehre girmesiyle olmaz. Askerlerin şehir baskınlarına dahil edilmesi büyük hata"

06.01.2014 21:25

Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, orduyla şehirlere girilerek terörle mücadele edilemeyeceğini, askerlerin şehir baskınlarına dahil edilmesinin "büyük bir hata" olduğunu söyledi.

Mutlak, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "Terörle mücadele, ordunun şehre girmesiyle olmaz. Bu ordunun isminin kötü anılmasına yol açar. Terörle mücadele, istihbarat çalışmalarıyla yürütülür. Askerlerin şehir baskınlarına dahil edilmesi büyük hata" dedi.

Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Felluce'de büyük bir nüfuza sahip olmadığını belirten Mutlak, "Felluce'de IŞİD'den 10 kişinin bulunması, binlerce kişilik ordunun şehri basmasına gerekçe gösterilemez" diye konuştu.

Irak Parlamentosunda göstericilerin taleplerini değerlendirmek için oluşturulan bakanlık heyetinin yaptığı anlaşmayı hatırlatan Mutlak, anlaşmanın uygulamaya konması ve göstericilerin taleplerinin hızlı bir şekilde yerine getirilmesini talep etti.

Mutlak, İyad Allavi liderliğindeki El-Irakiye Bloku'nun hükümetten çekilme çağrısına ilişkin ise "Bunlar boşuna. Çünkü Parlamento, boykotlara rağmen oturumlarına devam edecek. Durumun kötüye gitmesini durdurmak için çözüm ya tamamen siyasi hayattan çekilmek ya da Parlamento ve hükümetteki çalışmalara devam etmektir" ifadesini kullandı.

Hükümet karşıtı eylemlerin ardından protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen Milletvekili Ahmed Alvani'nin, Enbar'da kanlı baskınla gözaltına alınması ve sonrasında gerçekleştirilen gösterilere müdahale üzerine, Enbar'da ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement