IŞİD Militanları Kerkük'te Bir Köprüyü Havaya Uçurdu - Son Dakika
Güncel

IŞİD Militanları Kerkük'te Bir Köprüyü Havaya Uçurdu

IŞİD Militanları Kerkük\'te Bir Köprüyü Havaya Uçurdu

IŞİD militanları, Irak'ın Kerkük'e bağlı Dakuk ilçesinde bir köprüyü havaya uçururken, patlama sonrası köprü kullanılamaz bir hale geldi.

08.09.2014 13:05  Güncelleme: 14:28

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların, Kerkük'ün Dakuk ilçesinde bir köprüyü patlatarak kullanılamaz hale getirdikleri bildirildi.

KENT MERKEZİNE YAKIN ALANDA PATLAMA

Alınan bilgiye göre IŞİD militanları, Kerkük kent merkezinin 45 kilometre güneyinde yer alan Dakuk ilçesinin Anana ve Aştana köyleri arasında bulunan köprüyü havaya uçurdu.

Dakuk Asayiş Müdürü Polla Ahmet, ilçenin 5 kilometre batısındaki köyleri birbirine bağlayan köprünün, IŞİD militanlarınca bombalandığını belirtti.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

Dakuk Asayiş Müdürü, ordu güçleri ve Şii milislerin muhtemel bir operasyonunu önlemek için IŞİD militanlarının, böyle bir yönteme başvurduklarını ifade ederek, "IŞİD, Amirli, Süleymanbeg ve Yengice'de yaşanan senaryonun bir benzerinin, burada da yaşanmasını istemiyor. Onun için köprüyü patlattılar. Olayda ölü ya da yaralı yok. Bölge şu anda sakin. Silahlı gruplar tedirgin olmaya başladı. Güvenlik güçleri ise IŞİD'in elindeki bölgeleri kurtarmak için hazırlık yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD Militanları Kerkük'te Bir Köprüyü Havaya Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement