"İnternet Sokaktan Farksız" - Son Dakika
Güncel

"İnternet Sokaktan Farksız"

"İnternet Sokaktan Farksız"

"İnternet Sokaktan Farksız" projesinin tanıtımı yapıldı.

24.03.2012 08:56

Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk kapsamında hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim-Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından kabul gören "İnternet Sokaktan Farksız" projesinin tanıtımı yapıldı.

Nazmi Toker İlköğretim Okulunda yapılan proje tanıtımına Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere, İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Uzunova, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan proje tanıtım toplantısında ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Proje Yasal Temsilcisi Hüseyin Mektepli tarafından projeyi tanıtıcı sunum yapıldı.

Projenin amacı; sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda ilköğretim okullarında internetin güvenli kullanımı noktasında bir farkındalık oluşturmak. Ayrıca proje kapsamında Nazmi Toker İlköğretim Okulunda "Polis Amca Bilgisayar Sınıfı" oluşturularak açılışı yapıldı.

Projenin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi için 1200 kitapçık basılarak dağıtımı yapıldı.

Tanıtım programı protokol konuşmalarıyla devam etti.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen emniyet mensuplarına teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Sabri Caner; "Çok önemli bir proje, zaten yapılan sunumda da gördük ki toplumun tamamını ilgilendiren bir proje. 21. yüzyıl teknoloji çağı, elbette ki bundan en iyi şeklide faydalanacağız, ancak çok dikkatli olmak koşuluyla. İnterneti çok iyi kullanırsak büyük bir nimet, iyi kullanamazsak külfettir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etrafımızdaki her şeyin ışık hızıyla döndüğünü ifade eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan; "İnsanlığın daha çok özgürleşmesi ve bireysel hakların koruması, toplumun sürekli bilgilerle donatılarak geliştirilmesi, özgüven ve bilinç düzeyi yüksek bireylerin yetiştirilmesi bilgini paylaşımı ile olacaktır.

Her yaşam mutlaka teknoloji ile iç içe olacaktır, bu doğrultuda projemizde özellikle çocuklarımızı ve genç nüfusumuzu teknoloji ve bilgiye ulaşımında iyi niyet dışı uygulamalardan nasıl korunmaları ve daha bilinçli kullanmaları konusunda toplumsal anlamda da farkındalık oluşturmak istemekteyiz" dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, projenin çok önemli olduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Vali Oğuz; "Sokakta mis kokusu da var, is kokusu da var"

Vali Oğuz konuşmasında, "Kitapçığı incelediğimizde göreceksiniz ki, ülkemizde her gün yayınlana yüzlerce broşür içersinde en iyi işe yarayan bir kitapçık olduğunu göreceksiniz. Her sayfasında çok ciddi bir yaklaşım var ve konu herkesin anlayabileceği şeklide tam anlamıyla yazılmış. Bu proje öyle inanıyorum ve temenni ediyorum ki Türkiye genelinde de yankı bulacaktır, yayılacaktır. Hatta farklı dillere çevrilerek daha geniş kitlelere ulaşabilecektir.

Sokak sözü de çok iyi olmuş, çünkü sokakta her şey var. Sokakta uğrayabileceğimiz her türlü kapı var. Kısacası sokakta mis kokusu da var, is kokusu da var. O bakımdan emniyet müdürümüz başta olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Vali Oğuz; "İnternet, çocuklarımızın hedeflerine varmasına mani olmamalı"

Çocuklarımızın bir hedefi var, bulunduğu nokta ve varmak istediği yer. Bu iki nokta arasındaki doğru çizgide internette var, ama bu çizgiden çıkartmamak kaydıyla var. İnternet eğer çocuğumuzun hedefine ulaşmasına mani oluyorsa, hedefine gitmesini uzatıyor, geciktiriyor ve engelliyorsa çocuklarımızı uluslar arası yarışın gerisinde bırakıyor demektir. Yani çocuklarımız internetin başında ilgisiz, sakıncalı ve zaman kaybedici programlarla oyalanırlarsa, başkaları da öne geçtiği takdirde artık iş işten geçmiş oluyor. O bakımdan zamanı ve imkânları çok iyi kullanmak gerekir, fırsatları çok iyi kullanmak gerekir.

Bu projenin en güzel tarafı bu işi emniyet teşkilatımızın ele almasıdır. Polis amblemli bu projeden çocuklarımızın etkilenme oranı daha yüksek olacaktır, daha fazla ilgi çekecektir" dedi.

Konuşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, projenin hazırlanmasında önderlik eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a plaket verdi.

"İnternet Sokaktan Farksız" projesi 5 ay süreyle ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak devam ettirilecek.

Tanıtım programı "Polis Amca Bilgisayar Sınıfı" açılışının yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İnternet Sokaktan Farksız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement