İnşatta Kalan Suriyeli Aileye Kimse Yok Mu Yetişti - Son Dakika
Güncel

İnşatta Kalan Suriyeli Aileye Kimse Yok Mu Yetişti

İnşatta Kalan Suriyeli Aileye Kimse Yok Mu Yetişti

Şanlıurfa'da imkansızlıklar nedeniyle inşaatta yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye Kimse Yok Mu Derneği yardım elini uzattı.

12.11.2015 10:46

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Şanlıurfa'da kapı ve penceresi olmayan bir inşaata sığınan Halepli ailenin yardımına Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi yetişti.

Geçen yıl da aynı inşaatta bir yıl boyunca kapı ve penceresi olmayan evde yaşayan aile kışı geçirdi. Bu yıl soğuklar başlamadan Kimse Yok Mu Derneğine müracaat eden Hayyani ailesi hiç olmazsa bir iki odanın kapı ve penceresinin takılmasını istedi. İnşaat sahibinin oturmalarına şimdilik müsaade ettiği aile kışın kapı ve pencereyi naylon ve battaniye ile kapatıp yaşamanın zor olduğunu belirtti.

Ailenin başvurusun değerlendiren Kimse yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi iki odasına kapı ve pencereyi gönüllü bir ustaya taktırdı. Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin konuyla ilgili şunları söyledi: "Gerçekten denk geldi. Bize müracaat eden aileye nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünürken bir bağışçı kendisinde evinden çıkma temiz kullanılabilir kapı ve pencereler olduğunu, isteyen olursa bağış yapabileceğini söyledi. Kapılar yeni boyanmış, pencereler çift cam idi. Çok yerinde ve zamanında bir bağış oldu. Usta da ücret almadan taktı, sağ olsun, kendilerine teşekkür ederim. Anne B. Hayyani ise kira ödeyemediklerini, bu yüzden kirası olamayan bu inşaatta yaşamaya mecbur olduğunu, beş çocuğu olduğunu eşinin de özürlü olduğunu belirterek yardımlar için dernek yetkililerine teşekkür etti ve daha önce de gıda, giyim ve değişik yardımlar aldığını sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İnşatta Kalan Suriyeli Aileye Kimse Yok Mu Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement