İnönü Üniversitesi Rektörü'nden Ak Partili Vekile Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

İnönü Üniversitesi Rektörü'nden Ak Partili Vekile Tazminat Davası

İnönü Üniversitesi Rektörü\'nden Ak Partili Vekile Tazminat Davası

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, kendisini paralel yapıya izin vermekle suçlayan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin hakkında 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

24.12.2014 12:13

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, kendisini paralel yapıya izin vermekle suçlayan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin hakkında 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin geçtiğimiz aylarda İnönü Üniversitesi'nin paralel yapının yuvası olduğunu iddia ederek, bu duruma ses çıkarmadığı iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i eleştirmişti. Şahin'in açıklamalarının medyada yeralması üzerine harekete geçen Rektör Çelik, Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin hakkında 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yaklaşık bir ay önce açılan dava sonrası ise mahkeme tebligatının kısa süre önce Milletvekili Şahin'e ulaştığı öğrenildi.

İNSANLAR NE YAPTIKLARINI BİLMELİ

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ziyaretinde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, tazminat davası ile ilgili bir soru üzerine, bugüne kadar hiçbir siyasetçiyle polemiğe girmediğini belirterek, "Madem hukuk devletiyiz, mağduriyete neden olan bir durum varsa, bunun karşılığını da hukuki olarak kişilerin görmeleri gerekir" dedi.

İnönü Üniversitesi'nin bulunduğu yerin ve üniversiteyi temsil eden insanların konumunun da belli olduğunu belirten Rektör Çelik, bu nedenle medya aracılığıyla hiçbir siyasetçi ile polemiğe girmediğini kaydetti. Böyle bir tartışmaya da girmek istemediğini dile getiren Rektör Çelik, "Hem yapım, hem de bulunduğum makam bunu gerektiriyor. Ama insanların ne yaptıklarını ne ettiklerini bilmeleri lazım" dedi.

İDDİALARI ARAŞTIRACAĞINA DAVA AÇTI

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise kendisine açılan tazminat davası sonrası yaptığı açıklamada yine Rektör Çelik'i eleştirdi. Bir kentin milletvekili olarak bazı iddiaları gündeme getirdiğini belirten Milletvekili Şahin, Rektör Çelik'in bu iddiaları araştırması yerine kendisine dava açmasını ise sürpriz olarak görmediğini söyledi.

İnönü Üniversitesi'nde halen paralel yapılanmanın mevcut olduğunu ileri süren Milletvekili Şahin, şunları söyledi:

"Ben tek bir soru sorayım; kendisinin yönetmiş olduğu bir üniversitede bir öğretim görevlisi derste öğrencilerin huzurunda o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak küfürler etmiştir. Sayın Çelik, bu durum karşısında bir işlem yapmış mıdır? Benim gündeme getirdiğim konulardan bir tanesi de buydu. Derste öğrencilerin huzurunda bir öğretmen küfürler savurabiliyorsa, bunu da bir milletvekili kendisine gelen bir şikayet üzerine dillendiriyorsa, Cemil Çelik'in yapması gereken bunu gündeme getiren milletvekiline dava açmak mıdır? Yoksa o iddiayı araştırıp o iddiayla ilgili o milletvekilinin de görüşüne başvurup, bu konuyla ilgili bir araştırma yapmak mıdır?"

Şu anda bile paralel yapılanmadan izin alarak atamaların yapıldığını iddia eden milletvekili Mustafa Şahin, "Listeler kimden geliyor? Bunun kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum. Şu anda Tıp Fakültesi başta olmak üzere alınan öğretim görevlileriyle ilgili iddiamız devam ediyor" diye konuştu.

Hakkında açılan 25 bin liralık tazminat davasını umursamadığını kaydeden Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanlığı döneminden itibaren Rektör Çelik ile bir türlü iletişim kanallarının açık olmadığını da belirterek, "Rektör ne kadar Ak Parti karşıtı varsa onlarla iyi oluyor ama nerde Ak Partili biri varsa ona cephe alıyor" iddiasında bulundu. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnönü Üniversitesi Rektörü'nden Ak Partili Vekile Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement