İnönü Fotoğraflarda Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

İnönü Fotoğraflarda Yaşıyor

İnönü Fotoğraflarda Yaşıyor

İsmet İnönü Ölümünün 37'nci Yılında Balıkesir'de Çeşitli Etkinrliklerle Anılıyor.

07.01.2011 14:06

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı İsmet İnönü ölümünün 37'nci yılında Balıkesir'de çeşitli etkinrliklerle anılıyor.

İnönü Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen "İnönü Müzesi Balıkesir'de sergisi bugün saat 11.00'de Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde açıldı. Açılış kurdelasını Vali Yılmaz Arslan, Baro Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP İl Başkanı İrfan Barış birlikte kesti. Büyük beğeni kazanan sergi, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile renklendi. Bir çok Balıkesirli sergiyi gezdi. İki gün açık kalacak sergide, İsmet İnönü'nün tüm yaşamını anlatan fotoğraflar ile kendisi ve eşi Mevhibe İnönü'ye ait bazı giysilere yer verildi.

İnönü Vakfı görevlisi, emekli astsubay Cemil Yıldız, "Bu etkinlikte İsmet İnönü'ye ait 1901 ile 1971 tarihleri arasında çekilmiş fotoğraflar bulunuyor. İsmet Paşa ile Mevhibe Hanım'ın giysilerini sergiliyoruz. Aynı sergiyi 21 Aralık'ta Amasya Üniversitesi'nde açmıştık. Ayrıca Ankara'da Pembe Köşk'te yılda iki kez ziyaretçilere açarak, tarihi halkımızla buluşturuyoruzö dedi. Sergide İnönü'nün annesiyle, ailesiyle, Mustafa Kemal Atatürk'le, İngiltere Başbakanı Winston Churchill'le, Süleyman Demirel'le, Bülent Ecevit'le, çekilmiş fotoğraflarının yanında cephede ve Erzincan depreminde çekilmiş fotoğrafları dikkat çekti.

"İNÖNÜ ARAMIZDA

Etkinlikler 8 Ocak cumartesi günü saat 16.00'da Salih Tozan Kültür Merkezi'nde "İnönü aramızdaö konulu söyleşi ile sürecek. Etkinliğe İsmet İnönü'nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, İnönü'nün torunu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gülsün Bilgehan ve emekli öğretim görevlisi Cahit Yarış katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnönü Fotoğraflarda Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement