İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Harper İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Harper İstifa Etti

İngiltere\'nin Göçten Sorumlu Bakanı Harper İstifa Etti

Harper, temizlikçisinin ülkede çalışma vizesi olmadığı ortaya çıkınca istifasını Başbakan Cameron'a sundu.

09.02.2014 14:49  Güncelleme: 15:34

İngiltere'nin göçten sorumlu Devlet Bakanı Mark Harper, temizlikçisinin Birleşik Krallık'ta çalışmak için vizesi olmadığı ortaya çıkınca istifa etti.

BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ, VEKİLLİĞE DEVAM EDECEK

Muhafazakar Parti milletvekili olan 43 yaşındaki Harper, İngiltere Başbakanı David Cameron'a sunduğu istifa mektubunda, bakanlık görevinden ayrılmak istediğini ancak milletvekilliğini sürdüreceğini dile getirdi.

KONTROL ETMEMESİ BAŞINI YAKTI

Harper'ın, yanında 2007 yılında çalışmaya başlayan temizlikçinin vize kontrollerini işe alırken yaptırdığı ancak daha sonra bu kişinin vize süresi bitmesine karşın çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

CAMERON: ONURLU BİR KARAR

Cameron, istifa mektubuna verdiği yanıtta "Harper'ın onurlu bir karar verdiğini" belirterek, "Temizlikçinin vize durumunu kontrol etmene karşın, göç bakanı olarak bu kontrolleri en yüksek standartta tutman gerektiği görüşünü anlıyorum" dedi.

Eylül 2012'den bu yana göçten sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Mark Harper'dan boşalan koltuğa James Brokenshire getirildi.

İSTİFA SONRASI YORUMLAR

İngiliz basını, göçten sorumlu devlet bakanının bile yanında çalıştırdığı insanların vize durumlarını kontrol edemezse, ülke genelinde bu kontrollerin sağlıklı yapılmasının nasıl mümkün olabileceği yönünde yorumlara yer veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Harper İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet emin: Adamın istifa sebebine ve onuruna bak..Bizim ülkemizde yolsuzluk yapanlar hala iktidarda..Ufacık çocuğun ölümünden mesul olanlar hala koltuğunda..İşte avrupa insanı ile bizim farkımız..istediğin kadar metro yap yol yap..bir adamda önce onur olmalı onur.. 14 2 Yanıtla

Advertisement