İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrailli Mevkidaşı Lieberman'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrailli Mevkidaşı Lieberman'la Görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrailli Mevkidaşı Lieberman\'la Görüştü

"(Ortadoğu barış süreciyle ilgili) Mevcut müzakerelerin, sorunun çözülmesi için eşsiz bir fırsat oluşturduğu konusunda hemfikiriz" "İran'daki rejime yönelik güçlü yaptırımların, bu ülke nükleer programıyla ilgili kapsamlı bir anlaşmaya varılana ve uluslararası endişeler giderilene kadar devam etmesi.

07.01.2014 19:01

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İsrailli mevkidaşı Avigdor Lieberman'la Londra'da bir araya geldi.

Ortadoğu barış süreci başta olmak üzere birçok uluslararası ve ikili konunun ele alındığı görüşmeye ilişkin, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

"Birçok konuda açık ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik" denilen açıklamada, eğitim, bilim ve teknoloji gibi alanlarda Birleşik Kralık ile İsrail arasındaki ilişkilerin hiç olmadığı kadar güçlü olduğu vurgulandı. Akademi ve bilim alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesinin öneminin de görüşmede ele alındığı belirtildi. Karşılıklı ticaret ve hizmetlerin 5,1 milyar sterlini aştığı vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından yürütülen Ortadoğu barış süreciyle ilgili ABD'nin çabalarının takdir edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevcut müzakerelerin sorunun çözülmesi için eşsiz bir fırsat oluşturduğu konusunda hemfikiriz. Avrupa Birliği'nin, bir anlaşmaya varıldığında taraflara sağlayacağı güvenlik, siyasi ve ekonomik destek paketini de görüştük. Ortadoğu'da değişen ortamın ve bunun İsrail için oluşturduğu güvenlik zorluklarını da konuştuk.

Nükleer silahlara sahip bir İran'ı önleme konusundaki ortak amacımızı ve bu konuda devam eden koordinasyonumuzun önemini yineledik. İran'daki rejime yönelik güçlü yaptırımların, bu ülke nükleer programıyla ilgili kapsamlı bir anlaşmaya varılana ve uluslararası endişeler giderilene kadar devam etmesi konusunda hemfikiriz." - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrailli Mevkidaşı Lieberman'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement