İngiltere'den Yunanistan'a AB Dönem Başkanlığında Destek - Son Dakika
Güncel

İngiltere'den Yunanistan'a AB Dönem Başkanlığında Destek

İngiltere\'den Yunanistan\'a AB Dönem Başkanlığında Destek

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Yunanistan'ın AB dönem başkanlığında elimizden gelen her türlü yardımı yapmak istiyoruz" Hague Venizelos görüşmesinde Kıbrıs konusu da ele alındı

29.11.2013 13:39

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, " Yunanistan'ın AB dönem başkanlığında elimizden gelen her türlü yardımı yapmak istiyoruz" dedi.

Hague, Londra'da temaslarda bulunan Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Hague, Yunanistan'ın 1 Ocak 2014'ten itibaren AB dönem başkanlığını üstleneceğini anımsatarak, " Birleşik Krallık, Yunanistan'ın dönem başkanlığı için belirlediği ekonomik büyüme, denizcilik, göç ve Avro Bölgesi gibi konulardaki öncelikleriyle ilgili heyecan duyuyor" dedi.

İngiltere ile Yunanistan arasındaki ticaretin 3 milyar dolardan fazla olduğunu belirten Hague, görüşmede, Cenevre'de İran'la yapılan nükleer müzakereler, Suriye ile ilgili ocak ayında Cenevre'de yapılacak barış konferansı gibi konuların ele alındığını anlattı. Kıbrıs konusunun da görüşmede ele alındığını kaydeden Hague, "Yunanistan'ın bu süreçteki önemli katkısını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

William Hague, Yunanistan'a AB dönem başkanlığı için başarı dileyerek, bu sürede ülkesinin Yunanistan'a her türlü desteği vereceğini belirtti.

Yunanistan, 1 Ocak 2014 tarihinde AB dönem başkanlığını Litvanya'dan devralacak. Yunanistan'ın 6 aylık görev süresinin ardından, temmuz ayında AB dönem başkanlığını İtalya üstlenecek. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'den Yunanistan'a AB Dönem Başkanlığında Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement