İnegölde Lokanta ve Yemekhaneler Denetim Altında - Son Dakika
Güncel

İnegölde Lokanta ve Yemekhaneler Denetim Altında

İnegölde Lokanta ve Yemekhaneler Denetim Altında

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İnegöl'deki lokanta ve yemekhaneleri denetim altına aldı.

11.03.2013 07:41

Yapılan 52 lokanta ve yemekhane denetiminde 7 işyerine istenilen şartlar taşınmadığı için tutanak tutuldu. Denetimlere katılan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, lokantaları sıkı denetim altında tutuyor. 52 lokantaya yapılan denetimlerde 7 lokantada istenilen şartlar olmadığı için tutanak tutularak, 1 hafta ile 1 ay arasında eksiklerini gidermeleri için süre verildi.

Lokantalara yapılan denetimlere Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen de katıldı. Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda; fırınlar, lokantalar, kasaplar, okul kantinleri ve pazaryerleri gibi gıda üretimi ve satışı yapan birçok işyerinde denetimleri titizlikle sürdürdüklerini belirten Şen; bu denetlemelerdeki amaçlarının; vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak, gıda üretimi yapan işyerlerin şartlara uyguluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak olduğunu söyledi.

7 Lokantaya Tutanak

Şu ana kadar yapılan incelemelerde 52 adet lokanta ve yemekhane denetimi yapıldığını da belirten Şen; ansızın gerçekleştirilen denetimlerde; istenilen şartları taşımayan 7 lokanta ve yemekhaneye tutanak tutulduğunu ve bunlara gerekli şartları yerine getirmeleri için 1 hafta ile 1 ay arasında değişen süre verdiklerini söyledi. Şen bu süre zarfında gerekli şartları yerine getirmeyen işletmeler hakkında yasal işlem yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegölde Lokanta ve Yemekhaneler Denetim Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement