İnegöl Devlet Bakanı Faruk Çelik 'Ten Muhalefete Eleştiri - Son Dakika
Güncel

İnegöl Devlet Bakanı Faruk Çelik 'Ten Muhalefete Eleştiri

İnegöl Devlet Bakanı Faruk Çelik \'Ten Muhalefete Eleştiri

"bizim Muhalefetin Kafası Değişmediği İçin Onlar Taş Devrinde Yaşamaya Devam Edeceklerdir"

19.08.2010 18:15

"Bizim muhalefetin kafası değişmediği için onlar taş devrinde yaşamaya devam edeceklerdir"

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, muhalefeti eleştirerek, "Taş devri taşlar bittiği için sona ermedi. Kafalar değiştiği için sona erdi. Ama maalesef bizim muhalefetin kafası değişmediği için onlar taş devrinde yaşamaya devam edeceklerdir" dedi.

İnegöl AKP ilçe teşkilatı tarafından Botanik Parkta düzenlenen İftar yemeğine Devlet Bakanı Faruk Çelik, AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İl Başkanı. Sedat Yalçın, İnegöl'ün AKP'li Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve partililer katıldı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik yemek sonrası davetlilere yaptığı konuşmada, bir süre önce İnegöl'de yaşanan olaylara değinerek, "Huzursuzluk ile İnegöl'ü ortaya koymak İnegöl'e yapılabilecek en büyük yanlışlıktır. İnegöl huzur şehridir. Hiç kimse bu huzur şehri İnegöl'ün güzelliklerini karartamayacaktır. Kimsenin de karartmaya gücü yetmeyecektir" dedi.

Konuşmasında YAŞ toplantılarına da değinen Çelik, "Tam bir aydır bununla meşgul olduk, Türkiye'de ordu hepimizin göz bebeği. Ordu Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu. Hükümet Türkiye'nin yönetiminden sorumlu. Ordunun görevi hükümetin emrinde terörle mücadele ve ülkeyi dış düşmanlara karşı korumak. Ama olmuyor. Elmalarla armutlar birbirine karışıyor. Bir bakıyorsunuz belli dönemlerde birileri çıkıyor diyor ki 'hayır biz yöneteceğiz' Yönetim işi hükümetin işi. Başka kurumların işi ile bu işler karışınca ne oluyor ? Başbakanlar idam ediliyor, bakanlar idam ediliyor, hükümetlere el çektiriliyor,1980 ihtilalı oluyor. Bir milyon 650 bin kişi fişleniyor,on dört bin kişi yurt dışına kaçıyor,ne zaman oluyor bu 1980'de biz millet olarak diyoruz ki huzur neden gelmiyor. 1983'te en büyük huzursuzluk Türkiye'de başladı sebebi ihtilaldır" diye konuştu.

Muhalefete de yüklenen Çelik, "Sayın Başbakan çantasıyla size gelmek istedi. Terör Türkiye'nin belası otuz yıldır çekiyoruz. Ana kuzuları toprağa veriliyor. Anaların gözyaşı akıyor. 'Bitsin' diyorsunuz, 'gelin bitirelim' diyoruz. Adam diyor ki gelme. Sayın Başbakana, yetmiş üç milyonun başbakanı. Nezaketen Türkiye'nin örf ve adetine gereği buyur dersiniz, gelir oturur. 'Sayın Başbakan, ben şunları beğenmedim. Şu maddeleriniz yanlış' dersiniz. Ama 'hayır gelme. Gelirsen şöyle gel. Kabul etmiyorum' O zaman onlara sormak lazım terör nasıl çözülecek? Cevap yok" diye konuştu.

Parti olarak koalisyonların tarihe karıştığını ifade eden Çelik, "Ama ne acıdır ki hasta ruhlu siyasetçiler muhalefette koalisyon oluşturdular. İktidara gelemeyip orada koalisyon yapamayanlar şimdi muhalefette koalisyon oluşturdular. İlla koalisyon olmak zorunda mısınız? İstikrar varken birlikte koşmak varken, neden illa da koalisyon yolunu tercih ediyorsunuz. Taş devri taşlar bittiği için sona ermedi. Kafalar değiştiği için sona erdi. Ama maalesef bizim muhalefetin kafası değişmediği için onlar taş devrinde yaşamaya devam edeceklerdir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl Devlet Bakanı Faruk Çelik 'Ten Muhalefete Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement