İncirlik'te ABD Askerlerinin Kur'an-I Kerim'i Yırttığı İddiası - Son Dakika
Güncel

İncirlik'te ABD Askerlerinin Kur'an-I Kerim'i Yırttığı İddiası

İncirlik\'te ABD Askerlerinin Kur\'an-I Kerim\'i Yırttığı İddiası

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İncirlik Üssü'nde bir camiye yılbaşı gecesi giren bazı ABD askerlerinin ahşap minberi yıkıp camları kırdıkları ve Kur'an-ı Kerim-i yırttıkları iddiasıyla ilgili olarak, "Bu tür inançlara saldırı yapmak suç teşkil"...

10.01.2013 18:10

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İncirlik Üssü'nde bir camiye yılbaşı gecesi giren bazı ABD askerlerinin ahşap minberi yıkıp camları kırdıkları ve Kur'an-ı Kerim-i yırttıkları iddiasıyla ilgili olarak, "Bu tür inançlara saldırı yapmak suç teşkil etmektedir. Böyle bir durum varsa karşılıksız kalmaz" dedi.

Makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökce, İncirlik Hava Üssü'nde Adana İl Müftülüğü'ne kayıtlı bir caminin bulunmadığını kaydederek, "Bu olayları ilk defa mali bir gazetede duydum. Dolayısıyla bu olayları yazılı medyada çıktığı kadarıyla takip ediyoruz. Bu tür konular suç teşkil ediyorsa mutlaka tabi ki yetkililer araştırma içerisindedir. Orası askeri bir üstür. Öyle tahmin ediyorum ki orada ibadet etmek isteyen kardeşlerimize tahsis edilmiş bir oda olabilir" diye konuştu.

Hangi dinin mabedi olursa olsun böyle bir saldırının kendilerini üzeceğini ifade eden Müftü Gökce, "Çünkü inanç kutsaldır. Biz böyle bir saldırı yapıldığından emin değiliz. Bu konuda bize net bir bilgi gelmiş değil. Basından takip ettiğimiz kadarıyla bu olay hala bir iddia. Bu tür inançlara saldırı yapmak suç teşkil etmektedir. Tabi yetkililerin bir çalışma yaptığını zannediyorum. Böyle bir durum varsa karşılıksız kalmaz" şeklinde konuştu.

Gökce, ABD Konsolosluğu ile bir telefon görüşmesi yapılıp yapılmadığı sorusuna ise, "Onlardan bize telefon gelmedi. Bizde bir görüşme talebinde bulunmadık. Biraz durulması lazım bu işlerin. Mutlaka oradaki yetkililer, bu konuyu araştırma, makamlar bir çalışma yapıyorlardır. Bunların bir süre sonra netleşeceği kanaatindeyiz. Dürüst olmak gerekirse olayların biraz durulmasını bekliyoruz" yanıtını verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İncirlik'te ABD Askerlerinin Kur'an-I Kerim'i Yırttığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement