Ilgaz Tüneli'nde Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ilgaz Tüneli'nde Çalışmalar Devam Ediyor

Çankırı ile Kastamonu arası yapımı devam eden Ilgaz Dağı tüneli yapım çalışmalarının devam etiği bildirildi.

12.01.2014 14:05  Güncelleme: 09:02

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde, tünelde incelemelerde bulundu.

Vali Özcan, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tünel inşaatına dördüncü kez geldiğini, her seferinde çalışmalarda büyük ilerleme görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İşin hem Kastamonu hem de Çankırı tarafından iki şantiyede devam ettiğini belirten Özcan, "Artık bu tünel rayına girdi. Kastamonu ile Çankırı birbirine yaklaşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ilgaz Dağı Tüneli Proje Müdürü Ömer Fettahoğlu ise tünelin temelinin 9 Kasım 2012'de atıldığını anımsatarak, tüneli bitirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı.

Tünel çalışmalarını yaklaşık 14 aydır sürdürdüklerini belirten Fettahoğlu, şöyle konuştu:

"Ilgaz Dağı tüneli yöre halkı için çok önemli. Tünel, İnebolu Limanı'nı Ankara'ya oradan da Anadolu'ya aktaran bir güzergahın ulaşımını aktif hale getirecek. Yoğun kış şartlarına rağmen tünel yapımına devam ediyoruz. Yaklaşık 400 personelle gece gündüz 24 saat, yaz ve kış demeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projenin yüzde 30'unu bitirdik."

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar da, tünel çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yıl sonuna kadar tüneli bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ilgaz Tüneli\'nde Çalışmalar Devam Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ilgaz Tüneli'nde Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement