İLEM Eğitim Programı 18. Dönem Mezunlarını Veriyor - Son Dakika
Güncel

İLEM Eğitim Programı 18. Dönem Mezunlarını Veriyor

İLEM Eğitim Programı 18. Dönem Mezunlarını Veriyor

İLEM Eğitim Programı 2018-2019 Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı 4 Mayıs günü Marmara İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonunda gerçekleşecek.

02.05.2019 15:01  Güncelleme: 15:02

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dursun Ali Tökel, İLEM Eğitim Programı Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programında İslam'da ahlak ve estetik üzerine bir konuşma yapacak.

İLEM, her yıl mayıs ayının ilk haftasında üç yıl süren İLEM Eğitim Programını tamamlayan öğrencilerin mezuniyetlerinin gerçekleştiği hem de kapanış konferansının icra edildiği bir mezuniyet programı düzenliyor. Kapanış konferanslarında geleneksel olarak, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasından duayen isimler, yeni mezunlar için son ders hüviyetinde bir konuşma gerçekleştiriyorlar. Bu seneki kapanış konferansında da Dursun Ali Tökel, "İçin Estetiği: İslam'da Estetik ve Ahlak" başlığı çerçevesinde konuşma gerçekleştirecek.

Bugün "estetik" dendiğinde göz önüne gelen, kendisinden bahsedilen bir "biçim" ve "suret" olmaktadır.Güzel sanatların hemen hepsi bir estetiğin formudur, "İslam estetiği" dendiğinde bahsedilen mimari, hat, tezhip, ev, bahçe, müzik, dilin organizasyonu vb. formlar dikkate sunularak bir biçime vurgu yapılmakta ve bu biçimin düzenlenişi, kompozisyonu dile getirilmektedir.Konferansta"için estetiği" yok mudur? Davranışın, yani ahlakın estetiği nedir? Ahlak ile estetik arasındaki ilişki nedir? Eğer "estetik" bilinen anlamıyla "güzelin bilimi" ise, ahlakın güzelliği estetiğin hangi kategorisine girer? Sorularına cevap bulunmaya çalışılacak ve bu sorular çerçevesinde İslam'da, biçimin ötesinde, mana estetiğine yapılan vurguların kısa bir sorgulaması yapılacak.

Konferansın ardından icra edilecek musiki ve İLEM Eğitim Programı'ndan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile program nihayetlenecek. Türkiye'de önemi giderek artan sivil akademik kuruluşlar arasında Üsküdar'da gerçekleştirdiği faaliyetler ile geniş bir ilim ve fikir dünyasına hitap eden İlmi Etüdler Derneği'nin kapanış konferansı ve 18. Dönem mezuniyet programına, akademi, sivil toplum ve basın-yayın camiasının önemli isimlerinin katılımları bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İLEM Eğitim Programı 18. Dönem Mezunlarını Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement