İlaçlama Filosuna Yeni Takviye - Son Dakika
Güncel

İlaçlama Filosuna Yeni Takviye

İlaçlama Filosuna Yeni Takviye

Manisa Belediyesi Özellikle Yaz Aylarında Sivrisinek Ve Haşereyle Mücadele Konusunda Mücadele Eden Araç Filosuna Yenisini Ekledi.

14.06.2011 21:16  Güncelleme: 21:18

Manisa belediyesi özellikle yaz aylarında sivrisinek ve haşereyle mücadele konusunda mücadele eden araç filosuna yenisini ekledi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden bu sene sinek olmayacağı konusunda söz aldığını belirterek, halkın sağlığı noktasında hassas davrandıklarını söyledi.

Sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına bu yılda erken başlayan Manisa Belediyesi, ilaçlama filosuna yeni alınan cihazın tanıtımını yaptı. Belediye önünde gerçekleştirilen Tifane marka mist blower özellikli cihazın tanıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya ve ilaçlama ekibinde yer alan görevliler katıldı.

Yeni alınan araçla birlikte sivrisinek ve haşereyle mücadelenin daha da etkili olarak devam edeceğini ifade eden Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, yeni alınan cihazın özelliklerinden bahsetti. Filoya katılan Tifane marka cihazın 50 metre uzaklığa ilaç püskürtebilme özelliğine sahip olduğunu dile getiren Dr. Akkaya, "Cihazımız 300 litre ilaç alabilme hacminin yanında, 310 derece yatay ve 220 derece dikey hareket edebilme özelliğiyle girilmesi zor olan noktalarda bile etkili bir makinedir.

Yeni alınan cihazla birlikte, cihaz sayımızı sekize çıkardık" dedi. Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayında ilaçlama yürüttüklerinin altını çizen Dr. Akkaya, "Kış aylarında da hayvan barınaklarında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sivrisinekle mücadele konusunda Mart ayında başlattığımız çalışmalarda aralıksız devam ediyor. Özellikle altını çizmek istediğim bir konuda, kullandığımız ilaçlar Dünya Sağlık Örgütü'nün onay verdiği ilaçlardır. Halkımıza kesinlikle zararı yoktur" dedi.

Sivrisinek ve Haşereyle Mücadelede Hedef Yüzde Yüz Başarı

Yeni alınan Tifane marka ilaçlama cihazının tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, bu yıl sivrisinek ve haşereyle mücadelede yüzde yüz başarı hedeflediklerini söyledi. Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden gelen talep doğrultusunda alınan cihazla birlikte bu hedeflerine ulaşacaklarını ifade eden Başkan Ergün, "Bu sene halkın sağlığı noktasında sivrisinek ve haşereyle mücadeleye ağırlık verdik.

Cihaz sayımızla birlikte, ilaçlama ekibinde yer alan personel sayısını da iki katına çıkardık. Tabi bu sene yağışların devam etmesi nedeniyle, ilaçlama programında bazı aksaklıklar olabiliyor. Ancak bizim bu konuda hassasiyetimiz devam edecek. Yeni alınan cihazın Manisa'ya hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlaçlama Filosuna Yeni Takviye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement