İl Sağlık Müdürü 'O' Hastanede - Son Dakika
Güncel

İl Sağlık Müdürü 'O' Hastanede

İl Sağlık Müdürü \'O\' Hastanede

Sağlık Müdürü Prof. Dr. Dokucu,

13.12.2010 18:32

Sağlık Müdürü Prof. Dr. Dokucu,

"Hayatın doğal seyri içinde olabilecek bir olayın bu denli abartılması bizleri de üzmüştür"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inceleme yaptı.

Dokucu , hastanenin çatı katındaki kalorifer arızası nedeniyle basında gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Hayatın doğal seyri içinde olabilecek bir olayın bu denli abartılması bizleri de üzmüştür" diye konuştu.

11 Aralık'ta meydana gelen olayı anlatan Dokucu, hastanede o gün ikinci kalorifer kazanının devreye sokulduğunu ve 8. katta ek sistemin devreyegirmesinden kaynaklanan bir kalorifer borusu arızası çıktığını söyledi. Dokucu, hasta bekleme salonunun üstünde arızanın oluştuğunu, arızadan dolayı da 6. katta bir hastanın odasında su sızıntısı meydana geldiğini belirtti.

SORUN HIZLICA GİDERİLDİ

Su sızıntısının ilk dakikalarından itibaren hastane yetkililerinin konudan haberdar olduğunu ifade eden Dokucu, sızıntının oluşmasının ardından hastanenin tüm kalorifer sisteminin durdurulduğunu ve 3 saat içinde de arızaya müdahale ederek sistemin devreye sokulduğunu anlattı. Basına yansıyan görüntülerin olayın oluşundan hemen sonraki görüntülerolduğunu da belirten Dokucu, sorunun hızla çözüldüğünü kaydetti.

HASTA TEK KİŞİLİK ODAYA ALINDI

Dokucu, hastanın mağduriyetinin üşümekten kaynaklandığını da dile getirerek, olayın olduğu gün nöbetçi başhekim yardımcısının habere konu olan hastaya 2 kez oda değiştirme teklifinde bulunmasına rağmen hastanın 2 kişilik odadan 4 kişilik odaya geçmesine ilişkin teklifi ret ettiğini söyledi. Tamirat ve temizliğin hasta odada olduğu halde yapıldığını da anlatan Dokucu, bugün itibariyle de hastanın tek kişilik bir odaya alındığını bildirdi. Olayın olduğu gün hastanenin idari kadrosunun görev başında olduğunu da

ifade eden Dokucu, "Böyle bir olayın yaşanması üzüntü verici olmakla beraber, olayın medyaya yansıyan ve algılanan kadar da büyük bir olay olmadığını sizlerle paylaşmak durumdayım" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konuya ilişkin incelemenin Sağlık Bakanlığınca başlatıldığını anımsatan Dokucu, konunun tetkik aşamada olduğunu söyledi. Bu arada basın mensuplarına habere konu olan oda da gezdirildi. Ayrıca sızıntının olduğu odadan tek kişilik odaya alınan hasta Merih Kunter de, gazetecilere "Oda değişikliği yapıldı, şu an da her şey çok iyi. Şu anda bir sıkıntım yok. Ben şikayetimi belirttim. O gün çok fenaydı. Tavandan yatağıma sular akıyordu. Camlardan içeriye de sular giriyordu" açıklamasında bulundu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Sağlık Müdürü 'O' Hastanede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement