İkiz Çocuklarıyla Diplomasını Aldı - Son Dakika
Güncel

İkiz Çocuklarıyla Diplomasını Aldı

İkiz Çocuklarıyla Diplomasını Aldı

Uludağ Üniversitesinde 8 bin öğrenci mezun oldu.

15.06.2012 23:25

Uludağ Üniversitesinde 8 bin öğrenci mezun oldu. Mezun olan öğrencilerden Ferhat Fedai, 2 aylık ikiz çocuğuyla birlikte diploma almanın mutluluğunu yaşadı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları öğrencileri için mezuniyet töreni Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlendi.

Törende öğrenciler gönüllerince eğlenerek mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, ışık ve müzik gösterileri renklendi. Törende, bir vatandaş ise üniversiteden mezun olan eşinin mezuniyetini tribünlere astığı pankartla kutladı.

MEZUNİYET TÖRENİNDE KUCAĞINDAKİ İKİZLERİ BİBERONLA BESLEDİ

Mezuniyet törenin en ilginç görüntülerini ise 2 aylık ikiz çocukları ile mezuniyet törenine gelen Ferhat Fedai oldu. Adli Tıp Kurumu'nda çalışan 35 yaşındaki Fedai, 2 aylık ikiz ikizleri Melika Kaya Fedai ve Muhammed Fedai ile diploma almanın sevincini yaşadı. Dikey geçişle Uludağ Üniversitesi'ne geldiğini kaydeden Fedai, "Yaşım 35. Çok geç kaldık. Biyoloji mezunuyum. Dünyanın en güzel mezuniyetini yaşıyorum. Eşime çok teşekkür ediyorum. Onlar benim her şeyim" dedi.

Eşini mezuniyet töreninde yalnız bırakmayan Hilal Fedai ise, "Çok güzel bir duygu yaşıyorum. İki çocukla onu mezun etmek çok güzel. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"8 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU"

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, öğrencilerin ve ailelerin gurur gününü paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise 1970 yılında kurulan üniversitenin 11 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 15 meslek yüksekokulu ve 50 bin öğrencisi ile en gelişmiş üniversitelerden birisi olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Dilek, bu yıl 8 bin öğrenciyi mezun ettiklerini, şimdiye kadar üniversitenin 150 binin üzerinde öğrenciyi mezun ettiğini ifade etti.

STADYUMDA HALAY ÇEKEREK DİPLOMA ALDILAR

Bazı öğrenciler tribünlerde bazı öğrenciler futbol sahasında halay çekerek diploma almanın mutluluğunu yaşadı. Protokol konuşmalarının ardından üniversite birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödülleri verildi. Ayrıca her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okulu bölümlerinin birinci, ikinci ve üçüncülerine anı belgeleri ve ödülleri verildi.

ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİNDEN BABASINA TEŞEKKÜR

Mezuniyet kütüğüne ismini çakan üniversite birincisi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Ebru Kuybu, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Ailesine ve stadı dolduran tüm anne babalara teşekkür eden Kuybu, "Bizim mutluluğumuzu kendi mutlulukları olarak sahiplenen, zor zamanlarımız aramızda yüce dağlar gibi duran annelerimiz, babalarımız. Mezun olacak tüm arkadaşlarım adına fedakar ailelerine teşekkür ederken varlığını her zaman ardımda hissettiğim babama, her zaman en büyük yardımcım olan anneme ve her konuda ilk örneğim olan ablama teşekkür ediyorum" diyerek duygularını ifade etti.

Yemin töreninin ardından program kep atma töreni ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İkiz Çocuklarıyla Diplomasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement