İKÇÜ Tercih Günleriyle Kariyer Planlamanızı Doğru Hedeflere Yönlendirin - Son Dakika
Güncel

İKÇÜ Tercih Günleriyle Kariyer Planlamanızı Doğru Hedeflere Yönlendirin

İKÇÜ Tercih Günleriyle Kariyer Planlamanızı Doğru Hedeflere Yönlendirin

İzmir'in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih ve tanıtım günleri düzenliyor.

08.07.2013 11:15

Hem tercih hem de tanıtım olmak üzere iki aşamalı olarak gençlere kariyer desteğinin sağlanacağı tercih haftası süresince, gençlerin geleceklerini etkileyecek meslek seçiminden kariyer fırsatlarına, tercih edecekleri fakülte ve bölüm müfredatlarından, istihdam olanaklarına kadar birçok önemli konuda alanında uzman akademisyen ve rehberlik servisi yetkilileri gençlerin tercihlerine yön verecek.

İlki düzenlenecek tercih ve tanıtım günleri hakkında bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir'in en genç üniversitesi olarak, gençlere böyle bir imkanı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"Yeni Fakülteler, yeni öğrenciler…"

Rektör Prof.Dr. Akhan, İKÇÜ'nün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklı eğitim felsefesiyle, henüz 2.yılı olmasına rağmen gençlerin büyük beğenisini kazandığını ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Akhan, " İKÇÜ olarak Tıp, Sağlık Bilimleri, Su Ürünleri, Turizm, Diş Hekimliği ve Mühendislik Fakülteleri olarak geçtiğimiz yıldan itibaren öğrenci almaya başlamıştık. Bu yıl bazı fakülte ve bölümlerimiz ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Örneğin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl ilk öğrencilerine merhaba diyecek. Ayrıca Biyomedikal, Mekatronik ile Harita Mühendisliğinin yanında Turizm Rehberliği de ilgili fakültelerinin bünyesinde ilk öğrencilerine kavuşacak. Yaşlı Bakımı,İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencileri ile akademik hayatına başlayacak" diye konuştu.

"Kariyer planlamasını doğru hedeflere yönlendirin"

Fakültelerden akademisyenlerin katılacağı Tanıtım Günlerinin Çiğli Ana Yerleşkede, Kariyer Danışmanlığı Hizmetinin Sürekli Eğitim Merkezi(İKÇÜSEM)'de yapılacağını kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan , Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek tanıtım günlerine kariyer planlamasını doğru hedeflere yönlendirmek isteyen tüm gençleri beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İKÇÜ Tercih Günleriyle Kariyer Planlamanızı Doğru Hedeflere Yönlendirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement