İhsanoğlu : Avrupa'daki İslam Düşmanlığı Antisemitizme Benzer Hale Geldi - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu : Avrupa'daki İslam Düşmanlığı Antisemitizme Benzer Hale Geldi

İhsanoğlu : Avrupa\'daki İslam Düşmanlığı Antisemitizme Benzer Hale Geldi

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Norveç'te yaşanan saldırıları değerlendirirken, "Avrupa'daki islam düşmanlığı 1930'lardaki Antisemitizm hareketine benzer hale geldi" dedi.

28.07.2011 15:33

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Norveç'te yaşanan saldırıları değerlendirirken, "Avrupa'daki islam düşmanlığı 1930'lardaki Antisemitizm hareketine benzer hale geldi " dedi.

Somali'de yaşanan açlık tehlikesine karşı İKÖ'nün çağrısıyla Kızılay ve üye ülkelerin yardım kuruluşları temsilcileri İstanbul Yıldız Sarayı'nda bir araya geldi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, çoğunluğu çoçuklardan oluşan 3 milyon Somalili'nin hayatını kurtarmak için acil yardım gerektiğini söyledi. İKÖ'nün başka uluslararası yardım kuruluşlarının ulaşamadığı bölgeler ulaştığını belirten İhsanoğlu, yardım çalışmaları kapsamında Türk Kızılayı'nın, Diyanet Vakfı'yla birlikte Ramazan ayı boyunca bir kampanya düzenleyeceğini duyurdu.

Toplantıya katılan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali de yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Toplantı arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, Norveç'te yaşanan saldırıya ilişkin bir soruya yanıt verirken, İKÖ olarak İslamafobiya konusunda gerekli uyarıları yaptıklarını hatırlatarak, "Avrupa'daki islam düşmanlığı 1930"lardaki Antisemitizm hareketine benzer hale geldi " dedi. İhsanoğlu bu konuda önlem almak için daha fazla diyaloğa ihtiyaç olduğunu da vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu : Avrupa'daki İslam Düşmanlığı Antisemitizme Benzer Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement