Ihlalciye Orman Yangını Kurallarını İhlal Ettiği İçin Cezai İşlem Uygulandı - Son Dakika
Güncel

Ihlalciye Orman Yangını Kurallarını İhlal Ettiği İçin Cezai İşlem Uygulandı

Ihlalciye Orman Yangını Kurallarını İhlal Ettiği İçin Cezai İşlem Uygulandı

Isparta'da orman yangınlarını önlemeye yönelik alınan kuralları ihlal eden bir kişiye 1295 lira ceza uygulandı. Gölcük Tabiat Parkı'nda ormana giriş kısıtlaması uygulanan bölgede ormanlık alanda araç bulunduğu tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimde, ormanda bulunan bir kişiye Orman Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na ihlalden 1295 lira ceza kesildi. Isparta Valiliği, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangını riskinin arttığını ve ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurmuştu.

19.07.2023 23:05

Isparta'da orman yangınlarını önlemeye yönelik alınan kuralları ihlal eden kişiye 1295 lira ceza uygulandı.

Gölcük Tabiat Parkı'nda ormana giriş kısıtlaması uygulanan bölgede Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanda araç bulunduğunu tespit etti.

Bölgede çalışma yapan ekipleri, ormanda bulunan bir kişiye Orman Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na ihlalden 1295 lira ceza kesti.

Isparta Valiliği, 6 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle kent genelinde hava sıcaklıklarındaki artış ve kuraklık sebebiyle yangın riskinin yükselmesi, ormanlık alanlarda insan ve araç hareketliliğinin artmasıyla kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceğine işaret etmişti.

Bu kapsamda 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişler, 30 Eylül 2023'e kadar yasaklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ihlalciye Orman Yangını Kurallarını İhlal Ettiği İçin Cezai İşlem Uygulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement