İHA, Muhaliflerin Ele Geçirdiği Bölgede - Son Dakika
Güncel

İHA, Muhaliflerin Ele Geçirdiği Bölgede

İHA, Muhaliflerin Ele Geçirdiği Bölgede

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Suriye'nin Rasulayn bölgesinde muhalifler kontrolü ele geçirdi.

11.11.2012 05:41  Güncelleme: 13:29

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Suriye'nin Rasulayn bölgesinde muhalifler kontrolü ele geçirdi. Rasulayn'a giren İHA ekibi, bölgenin durumunu ve muhaliflerin sevinç gösterilerini görüntüledi.

Ceylanpınar ile komşu olan Rasulayn bölgesinde muhalifler, yaklaşık 35 saatlik bir çatışma sonrasında kontrolü ele geçirdi. Bölgeye giren İHA ekibi, muhaliflerin araçlarıyla attığı zafer turlarını görüntüledi. Bölgedeki karakollarda bulunan Beşşar ve Hafız Esed büstleri ile fotoğraflarını indirip ayaklarıyla çiğneyen muhalif askerler, ardından toplu halde namaz kıldı.

Muhalif askerler, çatışmalarda ölen Esed'e bağlı askerlerin cenazelerini araçlara koyarak, toprağa verilmek üzere şehir dışına gönderdi. Sessizliğin hüküm sürdüğü Rasulayn sokaklarında, çatışmalardan kalan çok sayıda mermi kovanı görüldü.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Guraba Şem Grubu komutanlarından Abu Mecid, Beşşar Esed'in yanına kadar gideceklerini, o günlerin uzak olmadığını söyledi.

Muhalif komutanlardan Bibars ise, bölgedeki son karakolun da kendilerine teslim edilmesini beklediklerini ifade ederek, "Esed'in askerlerine hiç güvenimiz yok. Bize karakolları teslim edeceklerini söylemelerine rağmen, daha sonra destek kuvvetleri geliyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İHA, Muhaliflerin Ele Geçirdiği Bölgede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement