Iğdır'da Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Gönül Elçileri Projesi

Iğdır\'da Gönül Elçileri Projesi

Iğdır'da, üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 'Gönül Elçileri Projesi'ne destek vermek amacı ile Sevgi Evi'nde kalan çocukları ziyaret ederek, gönül elçisi oldular.

15.03.2013 14:34

Iğdır'da, üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 'Gönül Elçileri Projesi'ne destek vermek amacı ile Sevgi Evi'nde kalan çocukları ziyaret ederek, gönül elçisi oldular.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlahiyat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerle birlikte "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Hacı Alim Parım Çocuk Yuvası'nda kalan öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelerek çeşitli hediyeler verdi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerle birlikte "Gönül Elçileri" projesine gönülden destek verdiklerini belirterek, her zaman destek olacaklarını söyledi. Bundan sonrada sürekli öğrencileri ve personelleri ile bu projenin gönülden içinde olacaklarını belirten Yılmaz, "Bu öğrencilerimizle, çocuklarımızla beraber olacağız. Onların iyi günlerini kötü günlerini paylaşmak için üniversite ekibi olarak hazırız. Burayı belirli aralıklarla ziyaret etmeyi planlıyoruz. Bu çocuklarımız yakında evlere çıkacaklar. Bu ziyaretlerimizi evlerde de devam ettireceğiz. Bu çocukların maddi bir desteğe ihtiyacı yok, manevi desteğe daha ziyade ihtiyacı var. Manevi anlamda destek vermek isteyen tüm vatandaşlarımızı bu projeye katkı sağlamaya davet ediyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan ise, rektör ve öğrenciler tarafından yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Amaç bu çocuklarımızın yanında yer almak. 'Gönül Elçileri' projesi sayesinde bu çocuklar aile sıcaklığını anlamaya başladılar. Iğdır'da yaklaşık bin gönül elçimiz var ve amacımız bu sayıyı daha yükseğe çıkarmak. Bu proje, bu çocuklar için çok önem arz etmekte. Biz bütün vatandaşlarımızı da 'Gönül Elçisi' olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencileri de, yuvadaki minkler ile aynı havayı solumak ve aynı duyguları hissetmek için bulunduklarını, bundan sonrada kendilerinin birer gönül elçisi olduklarını ve aynı projeye arkadaşlarını da dahil etmek için çalışma yürüteceklerini belirttiler.

Sevgi Evi'ni ziyaret eden öğrenciler ve basın mensupları, 'Gönül Elçileri' projesinde yer almak için kendilerine dağıtılan üyelik formunu doldurarak gönül elçisi oldular. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement