İgc Geleneksel Yılbaşı Balosu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İgc Geleneksel Yılbaşı Balosu Yapıldı

İgc Geleneksel Yılbaşı Balosu Yapıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, yaklaşık 600 cemiyet üyesinin ve eşlerinin katılımıyla Kuşadası'nda yapıldı.

22.12.2013 12:13

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, yaklaşık 600 cemiyet üyesinin ve eşlerinin katılımıyla Kuşadası'nda yapıldı. Konaklamalı ve iki ayrı gece olarak organize edilen Balo'nun ilk gününde meslekte 50 yılı dolduran ve 70 yaşını aşan 9 cemiyet üyesi gazeteciye 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Yılbaşı Balosu organizasyonunda eski ve yeni kuşak gazeteciler bir araya geldi. Ailesiyle tatil yaptığı için baloya katılamayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, telefon bağlantısıyla katıldığı gecede meslektaşlarına iyi yıllar dilediğini belirterek, "Salondaki herkesi yürekten selamlıyorum. Aranızda olmayı gerçekten isterdim ama bilin ki hep gönül gönüleyiz, yürek yüreğeyiz. Ve bundan sonra da bu dostluk, bu beraberlik hiç bozulmayacak. Biz koşarken arkaya bakan, koşarken sağa sola bakan kişiler insanlar değiliz. Hedefe bakan insanlarız. Benim de şuanda içimde daha güzel bir Türkiye için ne yapmak gerekir sorusuna yanıt aramak var. Hep birlikte yepyeni bir Türkiye yaratacağız" dedi.

-"GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK"-

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Mustafa Balbay'a kavuştuklarını ancak halen cezaevinde çok sayıda gazetecinin bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Burada 5 yıl boyunca sürekli andığımız, özgürlük dilediğimiz, üyemiz Mustafa Balbay cezaevinden kurtuldu. Mustafa Balbay gibi cezaevinde yatan bütün gazetecilerin özgür kalmasını ve o gazetecilerin yeniden görevlerinin başında olmasını diliyorum. Onlar için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü onlar hiç kimsenin malına el uzatmadı. Yetim hakkı yemedi. Onların evinde kasalar, ayakkabı kutuları yok. Onlar ellerine ne silah aldılar, ne de kirli bir işe bulaştılar. Onların ellerinde yalnızca kalemleri var. Alınları ak. Mustafa Balbay gibi Tuncay Özkan'ın, Hikmet Çiçek'in, Turan Özlü'nün, Deniz Yıldırım'ın ve diğer bütün gazetecilerin özgür kalmasını istiyoruz. 2014 yılının birlik, beraberlik içinde kardeşlik, barış ve özgürlük yılı olmasını diliyoruz." Gecede Gazetecilik mesleğinde 50 yılı dolduran veya 70 yaşını aşan 9 Cemiyet üyesine 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülleri verildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü alan gazeteciler şöyle:

"Bora Uçar, Cafer Demiral, Mehmet Hızal, Tayfur Göçmenoğlu, Ahmet Yener Özkesen, Ertuğrul Kale, Hasan Bayraktar, Selamettin Bayındır, Ahmet Fikret Kalmuk."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İgc Geleneksel Yılbaşı Balosu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement