İftar sofrası Adem Yavuz'da - Son Dakika
Güncel

İftar sofrası Adem Yavuz'da

İftar sofrası Adem Yavuz\'da

Gebze Belediyesi'nin 20 mahallede açtığı iftar sofralarının ikinci durağı Adem Yavuz Mahallesi oldu.

23.07.2012 15:44  Güncelleme: 16:15

Adem Yavuz İlköğretim Okulu bahçesinde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'le birlikte iftar açan mahalle sakinleri, fasıl ve tasavvuf müziği eşliğinde dost ve komşularıyla birlikte aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

KÖŞKER: İFTAR SOFRALARI BİZE ÖZLEDİĞİMİZ TABLOYU YAŞATIYOR

Adem Yavuz Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen ve bin dolayında vatandaşın katıldığı iftar yemeği sonrası kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Millet olarak en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz.

İftar sofraları hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor, hem de birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, manevi duygular etrafında kenetlenmeyi öğretiyor. Gebze'de ve yurdumuzun her bir köşesinde kurulan iftar sofraları millet olarak bizlere özlediğimiz kaynaşma ve dayanışma tablosunu yaşatıyor. Sizler evlerinizde aileniz ile baş başa iftar açabilirdiniz. Ama komşularınızla, dostlarınızla, tanımadığınız insanlarla bu mütevazi iftar sofrasında birlikte olmayı tercih ettiniz. Burada toplanmamız, aynı masayı paylaşmamız sevginin, paylaşmanın, birlikteliğin ve dayanışmanın ürünüdür" dedi.

ÇOCUK TİYATROSUNDAN EĞİTİCİ SKEÇLER

Gebze Belediyesi'nin Türk Müziği Sanatçısı Ramazan Zor ve fasıl heyeti tarafından verilen tasavvuf müziği konserinin ardından sahne alan çocuk tiyatrosu, iftara katılan miniklere eğitici ve öğretici skeçler sundu. İftar sonrası aile büyükleriyle birlikte Hacivat-Karagöz oyunlarını ilgiyle takip eden çocuklar, Gebze Belediyesi'nin ikram ettiği Osmanlı macunu ve pamuk şekeriyle sevindi.

Çocukların sevincine ve neşesine ortak olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, iftar sonrası mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet ederek, mahallede gerçekleştirilen belediye hizmetleriyle ilgili sorulara da tek tek yanıt verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İftar sofrası Adem Yavuz'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement