İdareciler ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can: "Biz Birlikte Güçlüyüz" - Son Dakika
Güncel

İdareciler ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can: "Biz Birlikte Güçlüyüz"

İdareciler ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can: "Biz Birlikte Güçlüyüz"

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, "Terör şiddettir, insanlığa zarar vermektir.

19.02.2016 11:33

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, "Terör şiddettir, insanlığa zarar vermektir. Terörün zaferi olmaz, terörü yapan ile destekleyen aynı ölçüde suçludur. Hep dedik ve diyoruz biz birlikte güçlüyüz. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır" dedi.

Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör olaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, büyük devletlerin başta Asya ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere özellikle İslam ülkelerini hedef aldıklarını belirtti. Daha fazla demokrasi ve insan hakları adına müdahale edilen ülkelerin savaş ve bölünmelerle karşı karşıya geldiğini kaydeden Can, ABD ve Batılı ülkelerin asıl maksatlarının kendi ülke çıkarlarını korumak olduğunu ifade etti. Can, bu anlamda Türkiye'nin bölgede ve dünyada giderek yükselen bir değer ve güç olduğunu, bu durumun da birçok şekilde istenilmeyen durum olduğunu, terör örgütlerinin gerek yurt içinde ve yurt dışında emellerine ulaşılmak için devletler tarafından kullanıldığını dile getirdi. Can şunları kaydetti:

"1980 öncesi ve sonrası ASALA, Türkiye'nin yıllardır önünde büyük bir bela olarak terör eylemlerinde bulundu. Bu terör de maalesef başta ABD ve Batılı ülkeler tarafından desteklendi. ASALA isim değiştirerek sözde Kürt halkının haklarını savunmak için terör eylemelerine hız vererek binlerce insanı şehit ederek, sakat bırakarak göçe zorlamıştır. Tarihi, kültürü, insanı ve insanlığı yok etmiştir. Bu örgüt Türkiye'de PKK, dışarıda PYD, YPG olarak devam etmektedir. Terör örgütünü destekleyen ve bu güne getiren şüphesiz ki işbirlikçileri, destekçileri ve hainlerdir. PKK, PYD, YPG terör örgütünü şımartan, emellerine karşı kullanan Ermeni ve Yahudi diasporası ile birlikte ABD, Rusya ve Batılı ülkelerdir. PKK'nın eğitilmesi, silah verilmesini maalesef Türkiye'nin müttefiki olan, BM ve NATO üyeleri olan başta ABD, Rusya ve Batılı ülkeleridir. Bu menfur hadisenin en sonuncusu maalesef Ankara'da Silahlı Kuvveteler mensuplarını kalleş bir şekilde hedef alarak vatandaşlarımızın şehit olmasına ve yaralanmalarına sebep olmuştur. PKK terör örgütü kadar ABD, Rusya ve BM ülkeleri de en az bu olaydan mesuldür. Çünkü BM GK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaşmış, PKK, PYD ve YPG'yi şımartmıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İdareciler ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can: 'Biz Birlikte Güçlüyüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement