İbrahim Kalın CNN'e Konuştu: DAİŞ Güneye Gitti, PYD'yi Cerablus'ta İstemiyoruz - Son Dakika
Güncel

İbrahim Kalın CNN'e Konuştu: DAİŞ Güneye Gitti, PYD'yi Cerablus'ta İstemiyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CNN International'da Amanpour'un sorularını yanıtladı. Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili konuştu: Cerablus'ta PYD'yi görmek istemiyoruz.

26.08.2016 11:01  Güncelleme: 11:38

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International canlı yayınında Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Kalın Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili konuştu, "İntikam değil adalet istiyoruz" dedi. Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili de konuşan Kalın " Cerablus'a girip burayı DAİŞ'den temizledik. Sınırımızın yanındaki Cerablus'ta PYD/ YPG unsurlarını da görmek istemiyoruz. DAİŞ unsuru yok, güneye gittiler" dedi.

"İNTİKAM DEĞİL ADALET İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International'ın yayınına bağlandı. Fethullah Gülen'in iadesi hakkında "İntikam değil adalet istiyoruz." diyen Kalın, FETÖ'nün Türkiye'de ve tüm dünyada bir suç şebekesi olduğunu söyledi.

Sözcü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından adaletin peşinde olduklarını belirten Kalın, ABD Başkan Yardımcı Joe Biden'ın "Gülen keşke başka bir ülkede olsaydı" sözlerine yönelik de, "Biden'ın meclisi ve bombalanan yerleri ziyareti muhtemelen onu etkiledi. Buradaki insanların ne kadar ciddi ve birleşmiş olduklarını gördüğüne inanıyorum." şeklinde konuştu.

"ON BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINDA SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR"

Kalın, darbe girişiminin ardından açılan soruşturma kapsamında tutuklanan on binlerce kişi hakkında soruşturmanın sürdüğünü, deliller geldikçe daha fazlasının ortaya çıkarılacağını söyledi.

GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Kalın ayrıca, bu tür girişimlerin yeniden olmayacağına emin olmak için ne yapılması gerektiğine dair gittikçe büyüyen bir görüş birliği olduğunu ifade etti.

"FIRAT KALKANI IŞİD'İ Mİ YPG'Yİ Mİ HEDEFLİYOR" SORUSU

Türkiye'nin Suriye'deki Fırat Kalkanı harekatının IŞİD'i mi, yoksa Türkiye'ye göre PKK'nın Suriye kolu olan PYD ve YPG'yi mi hedeflediği sorusuna Kalın, " Gaziantep'deki terör saldırısının ardından 'artık yeter' dedik. Uluslararası koalisyonla ve müttefikimiz ABD ile işbirliği halinde, Rusya'ya da bilgi vererek, ÖSO'nun da desteğiyle Cerablus'a girip burayı DAİŞ'den temizledik. Sınırımızın yanındaki Cerablus'ta PYD/YPG unsurlarını da görmek istemiyoruz. Şimdi şehir gayet sakin ve barış dolu, DAİŞ unsuru yok, güneye gittiler" dedi.

"SURİYE'DEKİ KÜRTLERLE SORUNUMUZ YOK, SORUNUMUZ PYD İLE"

"PYD ve YPG'nin Suriye'de IŞİD ile savaşması, PKK ile bağlantısını ortadan kaldırmıyor. PKK'yı ABD ve AB'nin yanı sıra onlarca ülke terörist örgüt olarak tanımlıyor. Bizim Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok. Sorunumuz PYD ve YPG ile. Tıpkı Türkiye'deki Kürtlerle bir sorunumuz olmaması ama onları temsil ettiğini iddia eden PKK ile bir sorunumuz olması gibi" ifadesini kullanan Kalın, Beşar Esad konusunda ise Türkiye'nin pozisyonunu değiştirmediğini belirterek "Şahsa değil de mekanizmaya odaklanalım" ifadesini kullandı.

İbrahim Kalın CNN\'e Konuştu: DAİŞ Güneye Gitti, PYD\'yi Cerablus\'ta İstemiyoruz

Son Dakika Güncel İbrahim Kalın CNN'e Konuştu: DAİŞ Güneye Gitti, PYD'yi Cerablus'ta İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement