
Topbaş:
"Metronun Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması için proje çalışmaları sürüyor"
(Protokolü imzalamayan itfaiye işçilerine dair) "Siyasi partiler bu insanları tahrik ettiler, bu insanları ekmeğinden ettiler. Gidip bu insanlarla helalleşsinler""
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Rapor, 4 buçuk süren konuşmaların ardından 76 red ve 2 geçersiz oya karşı 161 kabul oyu ile kabul edildi.
"RAYLI SİSTEME TOPLAM 6 MİLYAR DOLARLIK BİR YATIRIM YAPTIK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada İstanbul'un ulaşım sorununa değindi. Topbaş, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunun 78,27 kilometreye ulaşmıştığını belirterek, "Bunun 34,17 kilometresini son 6 yılda inşa ettik. Raylı sisteme toplam 6 milyar dolarlık bir yatırım yaptık. Bu yatırımın yaklaşık 3 milyar dolarlık kısmını hizmete aldık. Kalan 3 metro yatırımı da hızla ilerliyor. Her 6 ayda yeni bir istasyon açacak aşamaya geldik." dedi. Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün yapımına da başladıklarını söyleyen Topbaş, Kartal- Kadıköy hattında çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı. Yıl sonunda bu hattın inşaatının biteceğini ve test sürüşlerine 2011 yılının Haziran ayında başlanacağını bildirdi. Yaklaşık 22 kilometrelik bu hattı, Kaynarca'ya kadar 4,5 kilometre daha uzatacaklarını belirten Topbaş, projeye Yakacık, Pendik, Kaynarca istasyonlarını da ekleyeceklerini kaydetti. Topbaş, metronun Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması için proje çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
CHP Grubu adına konuşan Gökhan Zeybek, deniz ulaşımının toplu taşımadaki oranının her defasında istemelerine rağmen artırılmadığını belirterek, toplu taşımada kullanılan kart sisteminin doğru ama geç kalınmış bir sistem olduğunu kaydetti. CHP'li Meclis Üyesi Tuncer Özyavuz ve Saadet Partisi Meclis Üyesi Ahmet Sadıkoğlu da eleştirilerini dile getirdi. Rapor, konuşmaların ardından 76 red ve 2 geçersiz oya karşı 161 kabul oyu ile kabul edildi.
TOPBAŞ'TAN ELEŞTİRİLERE YANIT...
Topbaş, oylamanın ardından eleştirilere yanıt verdi. Belediyenin 8 milyar 54 milyon lira borcu olduğunu belirten Topbaş, ilgili protokolü imzalamayan ve işsiz kalan 68 itfaiyeciye ilişkin, "Siyasi partiler bu insanları tahrik ettiler, bu insanları ekmeğinden ettiler. Gidip bu insanlarla helalleşsinler" dedi.
Son Dakika › Güncel › İbb'Nin 2009 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?