Hükümlüleri Hayata Kazandıran Proje - Son Dakika
Güncel

Hükümlüleri Hayata Kazandıran Proje

Hükümlüleri Hayata Kazandıran Proje

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Satış Mağazaları'nın 45'incisi, Manisa'da açıldı.

11.01.2016 15:13

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Satış Mağazaları'nın 45'incisi, Manisa'da açıldı. Hükümlü ve tutukluların el emeği 67 çeşit ürün, satışa sunuldu.

Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Satış Mağazaları'nın 45'incisi, Manisa Adliyesi içinde açıldı. Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Satış Mağazası'nın açılışına; Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, savcılar ve hakimler katıldı.

Kurdele kesimi öncesi konuşma yapan Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Ceza infaz sistemimizde son 10 yılı aşkın süredir devam etmekte olan değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli yansıması iş üretiminin ve iş faaliyetleri alanında olmuştur. Hem hükümlülerin eğitimi ıslahı noktasında hem infaz sistemimizin temel amaçlarına yönelik faaliyetlerin üretimi noktasında iş yurtları bizim için çok önemli bir başlık halindedir. Bu açılacak mağazada hükümlü ve tutukluların el emeklerinin iş yurtları sistemimizin geldiği noktayı halkımız ve kamuoyu ile buluşacağı bir mağaza olacağına inanıyorum" dedi.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARA AYDA 400 LİRA GELİR

Bu yıl 35 bin hükümlü ve tutuklunun iş yurtlarında sigortalı olarak çalıştığını belirten Yıldırım, "Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş yurtları kurumu var. Özel yasa ile kurulmuş bir kurum. Bir açıdan da döner sermaye olarak düşünülebilir. Geçtiğimiz yıl 35 bin hükümlü ve tutuklumuz iş yurtları arasında sigortalı olarak çalıştı. Bu kurumunda iş yurtları faaliyetlerinde çalışan hükümlü ve tutuklularımıza hem cüzi bir ücret ödeniyor, hem bunların sağlık sigortaları yapılıyor, hem de hükümlü ve tutuklarımızın giderleri kendilerinden talep edilmiyor. Baktığımız zaman bu sistem içerisinde çalışan hükümlü ve tutuklunun aylık kazancının tüm yan gelirle birlikte 400 lirayı bulduğunu görüyoruz. Bu bir meslek edinme sistemi. Ceza infaz kurumunda geçirilen zamanın boşa geçirilmemesi için bir sistem. İş yurtları da burada bir çatı görevi görüyor" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ile beraberindekiler ile mağaza gezildi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hükümlüleri Hayata Kazandıran Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement