Hububat Desteklemelerine Bloke Konulması - Son Dakika
Güncel

Hububat Desteklemelerine Bloke Konulması

Hububat Desteklemelerine Bloke Konulması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şelli: "Biz çiftçinin geçmiş yıllara ait üretim yapıp yapmadığını uydu fotoğraflarıyla takip edeceğiz, eğer gerçek üretim yapmışsa bunların ödemesini kasım ayında yapacağız"

07.09.2013 15:46

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, hububat desteklemerine bloke konulmasına ilişkin, "Biz çiftçinin geçmiş yıllara ait üretim yapıp yapmadığını uydu fotoğraflarıyla takip edeceğiz, eğer gerçek üretim yapmışsa bunların ödemesini kasım ayında yapacağız" dedi.

Şelli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yayımladığı 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, çağrının hem Şanlıurfa'daki hem de Türkiye'deki çiftçiler için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Çağrı dönemindeki destek bütçesinin 512 milyon avro olduğunu hatırlatan Şelli, "Başvurular 30 Eylül 2013'te başlayacak ve 31 Ekim 2013'e kadar yatırımın uygulanacağı ildeki koordinatörlüklere yapılacak. Ancak bu 25 gün süre boyunca bu bölgeye yatırım yapılmasıyla ilgili fonların tanıtınımın iyi yapılması lazım" diye konuştu.

Konuşmasında, 12 bin çiftçinin geçmiş yıllara ait buğday destekleme ödemelerine bloke konulduğuna değinen Şelli, bunların ödenmesi noktasında ise çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Meclise sevk ettikleri bu konudaki kanuni düzenlemenin çıktığını vurgulayan Şelli, şunları kaydetti:

"Ama burada şöyle önemli bir nokta var 12 bin çiftçimizin 1 Ekim'e kadar başvurularını yapmaları lazım. Yani il ve ilçe müdürlüklerimize gidip 'ben buğday desteklememi alamadım' diyerek başvurusunu yapacak. Biz çiftçinin geçmiş yıllara ait üretim yapıp yapmadığını uydu fotoğraflarıyla takip edeceğiz, eğer gerçek üretim yapmışsa bunların ödemesini Kasım ayında yapacağız."

Vali Celalettin Güvenç ise Türkiye'nin sulanabilir toplam arazisinin yüzde 11'inin Şanlıurfa'da olduğunu belirtti. Kentin 2023 hedefine hazırlanması gerektiğini ifade eden Güvenç, "Sanayicimiz, büyük iş adamlarımız tarıma daha çok kaynak ayıracak. Tarıma olan ilgisini arttıracak, yani bu işi henüz daha kendine gelememiş, yenileyememiş köydeki çiftçi kardeşlerimize bırakmayacak. Birlikte çalışacağız ve yatırım yapacağız" ifadelerini kullandı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hububat Desteklemelerine Bloke Konulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement