Hollandalı Gazeteci 'Örgüt Propagandası'ndan Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Gazeteci 'Örgüt Propagandası'ndan Beraat Etti

Hollandalı Gazeteci \'Örgüt Propagandası\'ndan Beraat Etti

Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, 'Örgüt propagandası yapmak' suçundan beraat etti.

13.04.2015 23:09

2006 yılından bu yana Türkiye'de çalışan ve Ocak ayında Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, "Örgüt propagandası yapmak" suçundan hakkında açılan davada beraat etti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hollandalı gazeteci davanın karar duruşmasına katıldı. Duruşmada söz alan Geerdink'in avukatı Serhat Eren, müvekkili ile ilgili verilecek kararın bir insanın düşüncesini ifade etmesi ve haber vermesine dönük bir karar olacağını belirterek, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılan suçun sabit olmaması nedeniyle oy çokluğu ile beraatına karar verirken, mahkeme başkanı muhalefet şerhi koydu. Duruşma sonrası meslektaşlarına konuşan Gazeteci Geerdink, mahkemenin beklediği bir karar verdiğini belirterek, düşünce ve ifade özgürlüğünün yargılanmaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hollandalı Gazeteci 'Örgüt Propagandası'ndan Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement