Hollandalı Aşırı Sağcı Politikacı da Almanya?daki Pegida Gösterisinde - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Aşırı Sağcı Politikacı da Almanya?daki Pegida Gösterisinde

Hollandalı Aşırı Sağcı Politikacı da Almanya?daki Pegida Gösterisinde

Hollandalı aşırı sağcı politikacı da Almanya'daki Pegida gösterisinde Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'in, Dresden'deki Pegida gösterisine katılarak konuşma yaptığı ve 'Bütün Müslümanlar terörist değildir.

15.04.2015 10:26

Hollandalı aşırı sağcı politikacı da Almanya'daki Pegida gösterisinde

Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'in, Dresden'deki Pegida gösterisine katılarak konuşma yaptığı ve 'Bütün Müslümanlar terörist değildir. Ancak, teröristlerin çoğu Müslümandır' dediği belirtildi.

Alman medyasındaki haberlere göre, Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders, pazartesi günü Pegida gösterisine katılıp konuşma yaptı. Wildersli gösterinin beklenen ilgili görmediği Pegida üyelerinden bazılarının Başbakan Angela Merkel'i Hitler olarak gösteren afişler taşırken, bazı pankartlarda da iltica arayanların istenmediği ve mümkün olduğu kadar erken dönmelerini istediği kaydedildi. Hollandalı politikacı Wilders, 'totaliter İslam' ve IŞİD'i kınayan açıklamalar yaparken, Almanlar'ın çoğunun İslam'ın Almanya'ya ait olmadığına inandığı görüşünde olduğunu söyledi. Bu sözler büyük bir alkış topladı. Wilders 'Bütün Müslümanlar terörist değildir ancak teröristlerin çoğu Müslümandır' dedikten sonra Avrupa'nın Schengen'den vazgeçip yeniden ulusal sınır kontrolleri uygulaması getirmesi gerektiğini savundu.

Bu konuşma nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Dresden'de yaklaşık 1500 polis görev yaptığını bildiren Alman yayın kuruşulu Deutsche Welle, bu kadar çok polisir çevredekileri de huzursuz ettiğini, tren istasyonunda yaşlı bir adamın, 'Polis suçlularla mücadele etmeli, birkaç Nazi yüzünden kenti işgal etmemeli' dediğni aktardı.

Dresden'de aynı akşam aşırı sağ karşıtı üç farklı gösteri yapılırken 3 bin kişi katıldı. Dresden Yabancılar Danışma Konseyi üyesi 50'li yaşlarındaki Hüseyin Cinah, 30 yıl önce kente taşındığını ancak son gelişmelerle artık kendini kentte güvende anlatırken, 'İki kez sözlü saldırıya uğradım. Çok kötü kelimeler kullanıldı. Ülkeyi terk etmem gerektiği, bu ülke için bir utanç kaynağı olduğum söylendi. Bir keresinde tramvayda yaşlı bir adam, ben bindikten sonra 'Müslümanların hepsi bir araya getirilip ülkeden atılmalı' dedi.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Aşırı Sağcı Politikacı da Almanya?daki Pegida Gösterisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement