Hititler'in Başkentinde 'Harem' Balesi Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Hititler'in Başkentinde 'Harem' Balesi Sahnelendi

Hititler\'in Başkentinde \'Harem\' Balesi Sahnelendi

ÇORUM'un Boğazkale İlçesi'ndeki Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'da, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Harem' balesi sahnelendi.

02.10.2016 12:38

ÇORUM'un Boğazkale İlçesi'ndeki Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'da, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Harem' balesi sahnelendi.

Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı dolayısıyla Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Boğazkale İlçesi'ndeki Hattuşa'da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından gösteri düzenlendi. Bale sanatçıları ilk Türk bale eseri olan Harem'i sahneledi. Programın açılış konuşmasını yapan Boğazkale İlçe Kaymakamı Osman Aydoğan, amaçlarının Hattuşa'yı daha fazla tanıtmak olduğunu belirterek "Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Hattuşa'nın, tarihi açıdan önemli bir merkez. Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı dolayısıyla bir araya geldik. Bu etkinliklerle Hattuşa'nın bilinirliliğini arttırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus Alexander Vasillie'in yaptığı gösteri yaklaşık 1.5 saat sürdü.

- Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hititler'in Başkentinde 'Harem' Balesi Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement