Hırsızlar Deprem Evlerini Soydu - Son Dakika
Güncel

Hırsızlar Deprem Evlerini Soydu

Hırsızlar Deprem Evlerini Soydu

Hırsızlıkta sınır tanımayanlar, gözlerini, deprem sonrasında ihtiyaç duyulacak malzemelerin yer aldığı evlere dikti

11.07.2012 11:21  Güncelleme: 11:20

Hırsızlıkta sınır tanımayanlar, gözlerini, deprem sonrasında ihtiyaç duyulacak malzemelerin yer aldığı evlere dikti Hırsızlıkta sınır tanımayanlar, gözlerini deprem sonrasında ihtiyaç duyulacak malzemelerin yer aldığı evlere dikti. Karşıyaka Belediyesi tarafından afet hazırlıklarına yönelik çalışmaları kapsamında mahallelere yaptırılan deprem evleri hırsızların son hedefi oldu.

Olası bir afette vatandaşın imdadına yetişecek ilk yardım ve arama-kurtarma malzemelerinin sık sık çalınmasına isyan eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Sorumlular mutlaka yakalanacak" dedi. Durak, vatandaşlardan "evlere sahip çıkılmasını' istedi. 2009 öncesinde sayısı 8 olan, ancak bölünme sonrasında 4'ü Bayraklı'da kalan deprem evlerinin Karşıyaka sınırları içinde bulunanları hırsızların kurbanı oldu. Mavişehir Arena Spor Salonu, Zübeyde Hanım Mahalle Muhtarlığı, Hasan Türker Spor Tesisi ile Bahçelievler Katlı Pazaryeri'nin yanındaki deprem evlerinin dış cepheleri zarar görürdü. Devrem evlerinin önce yağmur suyu boruları ve lambaları kırıldı, ardından da kapıları kırılarak, içindeki malzemeler çalındı.

-HIRSIZLIĞIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ-

Prefabrik olarak inşa edilen 10 metre karelik evlerin içerisinde afet anında ilk etapta kullanılacak kazma-kürek- balta- testere gibi el aletleri ve ilkyardım malzemeleri ile kuru gıda yer alıyor. Düzenli olarak kontrol edilip, eksikleri giderilen deprem evlerinin sık yenilenmek zorunda kalındığını belirten Belediye Başkanı Durak, "Bu evleri, olası bir doğal afet sonrasında vatandaşlarımızın ilk anda ihtiyaçları olan malzemelere kısa sürede ulaşabilmeleri amacıyla yaptık. Şu an ne işe yaradığı, önemi pek anlaşılamıyor olabilir. Ancak, geleceği düşünmek zorundayız. Deprem kapımızı her an çalabilir. Böylesi bir felakete hazırlıksız yakalanmak istemiyoruz. Bu nedenle, 8 yıldır bu konuda titizlikle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz" dedi. Deprem evlerine vatandaşların sahip çıkması gerektiğini belirten Durak, deprem evlerindeki malzemelerin olası bir afet sonrasında vatandaşların can simidi olabileceğini belirtti. Durak, hırsızlık olayının peşini bırakmayacaklarını kaydederek, sorumluların mutlaka yakalanacağını ifade etti.

-ZARAR GÖREN PARK VE SPOR ALANLARININ YENİLEMEK İÇİN MİLYONLARCA LİRA HARCANIYOR-

Başkan Durak, tamamen tahrip edilen ve malzemeleri çalınan deprem evlerini yenilemek üzere çalışmaya başladıklarının altını çizerek, "Onarımlarını tamamlayıp, içinin malzemelerini yeniden koyacağız. Umarım, bir kez daha tekrarlanmaz" diye konuştu.

Başkan Durak, belediye bütçesinden yapılan park, bahçe gibi alanların tüm vatandaşların ortak malı olduğuna dikkat çekerek, bu alanlara verilen zararların herkesin cebinden çıktığını kaydetti. Durak, "Belediye olarak, zarar gören park ve spor alanlarımızı, malzemeleri yenilemek için her yıl milyonlarca lira harcıyoruz. Bu da kaynak israfından başka bir anlama gelmiyor. Vatandaşlarımızdan kentlerine sahip çıkmalarını bekliyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hırsızlar Deprem Evlerini Soydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement