Hilmioğlu'nun Kardeşi: Abim 6 Ay İçinde Cezaevine Girebilir - Son Dakika
Güncel

Hilmioğlu'nun Kardeşi: Abim 6 Ay İçinde Cezaevine Girebilir

Fatih Hilmioğlu'nun kardeşi, "Tahliye kararının süresi 6 ay. Mahkeme 6 ay içinde karar vermezse Hilmioğlu tekrar cezaevine girecek." dedi.

20.02.2014 16:47

Anayasa Mahkemesi'nin 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine karar vermesi üzerine kardeşi ve aynı zamanda avukatı olan Hayati Hilmioğlu açıklama yaptı.Hilmioğlu tahliye kararı hakkında şunları söyledi:

"TEKRAR CEZAEVİNE GİREBİLİR"

Bu tedbiren tahliye kararı süreli. 6 ay… Bütün umudumuz bu 6 aylık süre içinde esas mahkemenin konuyla ilgili bir karar vermesi. Yoksa Fatih Hilmioğlu 6 ayın sonunda tekrar cezaevine girecek. Özel yetkili mahkemeler meclis tarafından kaldırıldığında konu nereye gidecek? Mevcut davalarla ilgili bir süre veriliyor çıkan demokratikleşme paketi içinde.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Süreç şöyle işleyecek… Mevcut mahkemelere gerekçeli karar için süre verecek. Yazıldıktan sonra konu Yargıtay'a gidecek. Yargıtay görevsizlik kararı verecek. Konu Ağır ceza mahkemelerine gelecek. Ağır ceza mahkemesinin 6 aylık süre içinde konunun esası ile ilgili karar vermesi lazım. Karar verilmezse Fatih Hilmioğlu yine cezaevine gidecek.

Hilmioğlu\'nun Kardeşi: Abim 6 Ay İçinde Cezaevine Girebilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hilmioğlu'nun Kardeşi: Abim 6 Ay İçinde Cezaevine Girebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • bikicola@hotmail.com: bu hilmi rektörken milete kan kustururdu e senden büyük allah var hilmi nemrut olsan ne yazar nemrutu kör topal bir sivrisinek öldürdü urfada 22 15 Yanıtla
  • AYNUR TAŞ: BAŞÖRTÜLÜLERE YAPTIKLARINI ALLAH BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRSİN SENİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM SENİN GİBİLERİNİ CEHENNEM PAKLAR 6 11 Yanıtla

Advertisement