Hilmioğlu: "Kumpas" İfadelerden Sonra Bu Davalar Düşmüştür - Son Dakika
Güncel

Hilmioğlu: "Kumpas" İfadelerden Sonra Bu Davalar Düşmüştür

Hilmioğlu: "Kumpas" İfadelerden Sonra Bu Davalar Düşmüştür

Ergenekon Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin tedbiren tahliye kararı verdiği Fatih Hilmioğlu 5 senedir tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

20.02.2014 19:14

Ergenekon Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin tedbiren tahliye kararı verdiği Fatih Hilmioğlu 5 senedir tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Hilmioğlu cezaevi çıkışında, "Kumpas ifadelerden sonra bu davalar düşmüştür" dedi.

Ergenekon Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu tahliye edildi. Hilmioğlu Silivri Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cezaevlerinde kendi durumundan daha ağır olan hastaların olduğunu ve onların da tahliye edilemsi gerektiğini dile getiren Hilmioğlu, dava kapsamında 5 yıldır tutuklu olduğunu anımsattı. Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile tahliye edildiğini belirten Hilmioğlu, bu kararı veren Mahkeme Başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerinin bu davanın bir kumpas olduğunu kabul ettiğini belirten Hilmioğlu, "Devlet içindeki bir çete tarafından yapıldığı ifade edildi. Bu davada yargılanan insanların 6-7 yıldır bir tertip, bir kumpas olduğunu defalarca söylediler. Fakat inanan olmadı. Bu ifadelerden sonra bu davalar düşmüştür" dedi.

Ortada darbe teşebbüsü ve Ergenekon terör örgütü diye bir şey bulunmadığını savunan Hilmioğlu, "Eğer ortada bir Ergenekon terör örgütü varsa bu örgütün başı kimdir. Başı yok. Mahkeme de söyleyemiyor. Çünkü örgüt yok. En basit Kanarya Sevenler Derneği'nin bile başkanı varken, böyle bir örgütün başı olmaması nasıl izah edilebilir. Çünkü örgüt yok" diye konuştu.

Dava kapsamında yargılanan kişilerin en yüksek rütbelisinin eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ olduğunu söyleyen Hilmioğlu, "Sayın Başbuğ, 700 bin kişilik silahlı ordusunu bırakıp, 280 kişiden oluşan ve çoğu da sivillerden oluşan örgüt mü kurmuştur. Darbe yapmak için bunun akılla, mantıkla izahı yoktur" diye konuştu.

Rahatsız olduğunu söyleyen Hilmioğlu gazetecilerin ısrarlı sorularına kısa cevaplar verdi. Sağlık durumu hakkında sorulan bir soruya Hilmioğlu, karaciğer rahatsızlığı olduğunu, tedavisinin devam edeceğini belirtti. Bu akşam direk Ankara'ya gideceğini belirten Hilmioğlu, tahliyesine sevinemediğini söyledi. Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırı kapsamında tutuklu bulunanlar hariç diğerlerinin suçsuz olduğunu söyleyen Hilmioğlu, 6 ay sonra tahliyesi üzerine yeni bir değerlendirme yapılacağı yönündeki konu hakkında ise bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hilmioğlu: 'Kumpas' İfadelerden Sonra Bu Davalar Düşmüştür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement