Herkes Toplu Taşıma Aracında Çalışamayacak - Son Dakika
Güncel

Herkes Toplu Taşıma Aracında Çalışamayacak

Herkes Toplu Taşıma Aracında Çalışamayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SESOB ile Sakarya Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan "Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi" protokolü kapsamında, verilecek eğitimlerden başarılı olamayan sürücüler, toplu taşıma araçlarında çalışamayacak

19.07.2013 14:46

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Sakarya Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan "Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi" protokolü kapsamında, verilecek eğitimlerden başarılı olamayan sürücüler, toplu taşıma araçlarında çalışamayacak.

SESOB tarafından hazırlanan çalışma kapsamında, toplu taşıma araçlarında çalışan sürücülerin belirlenen eğitim programlarına katılarak kaliteli hizmet vermesi sağlanacak. Düzenlenecek eğitim programında, il sınırları içinde faaliyet gösteren tüm ticari taksi, taksi dolmuş, minibüs, umumi servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücüleri ile toplu taşıma araçlarında çalışmak isteyenler eğitim alacak.

Zorunlu hale geterilen eğitim programı çerçevesinde, seyir halinde davranışlar, zaman oryantasyonu, kent içi ulaşımda iletişim becerileri, engelleri ve çözüm yolları, halkla ilişkiler, turizm ve çevre, İlk yardım ve acil kurtarma, kent içi trafiği ve sürüş güvenliği tekniği, ekonomik sürüş teknikleri konularında eğitimden geçirilecek olan sürücü adayları, eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınavlardan başarılı olan sürücü adaylarına "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası" verilecek.

Toplamda 3 gün sürecek eğitimlerde başarı sertifikasını almaya hak kazanan sürücüler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce verilen "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı"na sahip olacak.

Sürücülerin almaya hak kazandıkları "Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı" trafikte üç yıl geçerli olacak ve bu kartı olmayan sürücüler toplu taşıma araçlarında şoför olarak çalışamayacak. Kart sahibi olmadan bu tür araçlarda çalışacak olan sürücüler hakkında da yasal işlem yapılacak. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Herkes Toplu Taşıma Aracında Çalışamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement