Hem Rakiple Hem Sıcakla Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Hem Rakiple Hem Sıcakla Yarıştılar

Hem Rakiple Hem Sıcakla Yarıştılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) özel yetenek sınavına giren öğrenciler, sınavlar gündüz sıcaklığı göz önüne alınarak saat 17.00'de başlamasına rağmen zor anlar yaşadı.

21.08.2013 12:16

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) özel yetenek sınavına giren öğrenciler, sınavlar gündüz sıcaklığı göz önüne alınarak saat 17.00'de başlamasına rağmen zor anlar yaşadı.

MUğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO sınavlarına ünlü isimler ve TV yarışmalarına katılan ünlüler de katıldı. Bunlardan 17 yaşında Fear Factor yarışmasına katılan ve ilk elenen çiftlerden Dilara Korkmaz, 800 metre yarışında birinci geldi. Korkmaz, "188 puan aldım. Daha önce Ege ve Balıkesir'i kazandım. Ama Muğla'nın Orman Gençlik Basketbol takımı ikinci ligde ve üniversitenin basketbol takımının da iyi olduğunu biliyorum. Kendimi göstermek istiyorum. Bütün okulları denedim. Burayı da kazanacağım. Öğretmenliği ilk sıraya yazdım. Burada kendime rakip görmüyorum" dedi.

Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında kızlarda 100 metre ve 800 metre, erkeklerde ise 100 metre ve 1500 metre koşuları yapıldı. Muğla'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle sınavlar saat 17.00 ila 23.00 arasında yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik, "Sınavlar için 770 öğrenci müracaat etti. Bunun 170'i kız, 600'ü erkek öğrencilerden oluşuyor. Bugün itibariyle atletizm sınavlarımıza başladık. 2 gün atletizm ön görüyoruz. İki gün koordinasyon bir gün de branş olmak üzere toplamda 5 günde bu sayıyı eriteceğimizi düşünüyoruz. Atletizm sınavlarını çocuklar güneşten etkilenmesin diye 17.00-23.00 saatleri arasında yapacağız. Kordinasyon sınavını da iki gün kapalı spor salonumuzda sabahtan akşama kadar yapacağız. Bu sene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) olarak puanlarımızı biraz yukarıya çektik. Muğla'ya nitelikli öğrenci istiyoruz. Geçen yıl 970 öğrenci müracaat etmişti. Bu yıl puanların biraz yükselmesi ile müracaatlarda 200 kişilik bir düşüş var. Amacımız kaliteyi arttırmak. Koşularda da 10 saliselik bir düşüş yaptık. Böylece daha nitelikli, spor alt yapısı daha güçlü öğrenciler gelsin istiyoruz. Başvuru yapanlar arasında başarılı sporcular da var. Milli sporculardan da 10 civarında seçmelere katılan öğrenci var. İnşallah onlar da bu seçmeleri geçer ve BESYO öğrencisi olurlar. Bu öğrencilerle Muğla'yı dünya çapında temsil etmeyi düşünüyoruz. Özellikle su sporları, güreş, Kick Boks, Muay Thai, Basketbol gibi branşlarda iyi öğrenciler var. Bilhassa bireysel spor dallarında başarılı öğrenciler var. Tüfekte milli bir oyuncu müracaat etti. İnşallah o da katıldığı sınavda başarılı olur. Milli kontenjanlarımızı da yükselttik. Dolayısıyla bu sene 770 kayıt aldık. Bunun 170'i kız 600'ü erkek olmak üzere bu sayıyı 5 gün içerisinde başarılı bir sınavla neticelendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO'nun 280 kontenjanı bulunduğunu kaydeden Çevik, "Antrenörlük, spor yöneticiliği, öğretmenlik ve rekraasyon olmak üzere 4 bölümümüz var. Öğretmenlik hariç diğer 3 bölümün 2. öğretimi de var. Toplam 7 programımız var. Bu programların her birine 40 öğrenci alıyoruz. 25 erkek 15 kız olmak üzere. Dolayısıyla programlarımızı dolduracağımızı düşünüyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERİN ZOR ANLARI

Muğla Üniversitesi BESYO Bölümü'ne girmek için 5 gün süren sınavların ilk gününe katılan öğrenciler, atletizm koşularının yapıldığı ilk günde zor anlar yaşadı. Atletizm koşularının sıcak hava nedeniyle akşam saatlerine alınmasına rağmen bazı öğrenciler yarış bitişinde kısa süreli baygınlık geçirdi.

Erkeklerde 100-1500, kızlarda ise 100-800 metre mesafede gerçekleşen yarışlarda öğrenciler en iyi dereceleri elde etmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Bazı öğrenciler yarış sonunda kısa süreli baygınlık geçirirken, bazı öğrenciler yarışları tamamlayamadılar ve gözyaşları içinde sahayı terk etti. Sınav sırasında fenalaşan öğrencilere ilk yardım ekipleri müdahale etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hem Rakiple Hem Sıcakla Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement