Yüksekova'da Çıkan Olaylarda Bir Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Çıkan Olaylarda Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Yüksekova\'da Çıkan Olaylarda Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Yüksekova'da düzenlenen gösteride, polisle eylemciler arasında çıkan çatışmada Roşhat Özdel isimli 17 yaşındaki çocuk vurularak öldürüldü.

06.12.2014 16:11  Güncelleme: 22:32

HDP ve DBP'li yöneticilerin esnafı gezerek "Kepenklerinizi açın" çağrılarına rağmen işyerlerinin tamaman kapalı olduğu Yüksekova'da öğle saatlerinde olaylar çıktı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esenyurt Mahallesi'ndeki olaylarda, polisle çatışan Roşhat Özdel ambulansla kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayın ardından Esenyurt Mahallesi'nde geniş çaplı inceleme başlatan polis, hastane önünde de yoğun güvenlik önlemi aldı.

HASTANEDE GERGİNLİK ÇIKTI

HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve parti yöneticileri, Rojhat Özdel'in ölümü üzerine hastaneye geldi. Milletvekili Canan yaptığı açıklamada hastaneye alınmadıklarını belirterek, "Devlet sivil bir insanını öldürmez. Bu ülkenin huzuru hepimize bağlı. Birlikte yöneteceğiz. Bir milletvekili hastaneye giremiyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Burada parti yöneticileri dışında kimse yok. Elbette onlar gelecekler olayın nasıl meydana geldiğini bilecekler, yetkililerle görüşecekler ne oluyor ne bitiyor konuşacağız. İzin verilmiyorsa çekip gideriz. Siz orda, biz burada ne olacaksa olsun. 'Devlet güçlü öldürecekse öldürsün' öyle mi diyeceğiz" dedi.

Milletvekili Canan ve yöneticilerin hastaneye alınmaması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Gerginlik sonrası hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in cenazesi otopsi için Malatya'ya gönderildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Rojhat Özdel (17) isimli bir gencin yüzü maskeli şekilde polisle çatışmaya girdiği belirtilen açıklamada Özel Harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine hayatını kaybettiği ifade edildi. Valiliğin açıklamasında, "İlimiz Yüksekova ilçesinde 06 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında adliye lojmanlarına silahlı saldırı haberi alınması üzerine olay yerine geçen ekiplerimiz konu ile ilgili araştırma yaparken, yüzü maskeli ve silahlı, kimliği belli olmayan bir erkek şahsın emniyet kuvvetlerimize karşı silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada; şahıs bir adet silah ve bir adet molotof kokteylle birlikte ağır yaralı olarak yakalanmış olup, tedavisi için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 adet boş kovan, molotof kokteyli ve bir adet maske ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak adli tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

100 KİŞİLİK GRUP SANAT SOKAĞINDA TOPLANDI

PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğinin ileri sürülerek geçen yıl yapılan eylemler sırasında çıkan olaylarda Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu açılan ateşle hayatını kaybetmesinin yıldönümü nedeniyle İHD ve Cumartesi Anneleri'nden oluşan 100 kişilik grup, sanat sokağında toplandı.

DBP YÜRÜYÜŞÜ İPTAL ETTİ

Hayatını kaybeden 3 kişinin akibetilerinin araştırılmasını isteyen grup, daha sonra da dağıldı. Ancak yüzleri maskeli 50 kişilik bir grup ise caddeye çıkıp barikat kurması ve lastikleri ateşe vermesi üzerine gerginlik tırmandı. DBP'nin 3 kişi için yapmayı planladığı yürüyüş ve basın açıklaması bu gerginlik yüzünden iptal edilirken, yollara barikat kuran ve ateş yakan göstericilere ise polis müdahalede bulundu.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Gözyaşartıcı bomba, tazyikli su ve plastik merminin kullanıldığı müdahale sırasında göstericiler de taş, molotof ve havai fişek atarak polislere karşılık verdi. Olaylar kısa sürede tüm ilçeye yayılırken, polis de zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı.



BİR KİŞİ YARALANDI

Olayların yer yer devam ettiği ilçede, bir kişi de atılan gaz bombası kapsülünün yüzüne isabet etmesi sonucu yarlandı. TEDAŞ arıza ekibinde görevli olduğu belirtilen İlker Aslan'a gaz bombası kapsülünün aracın içindeyken çenesine isabet ettiği ileri sürüldü. Aslan, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olaylar ara sokaklarda devam etti.

"KEPENKLERİNİZİ AÇIN"

HDP'li ve BDP'li yöneticiler kepenk kapatan esnafı gezerek 'kepenkleri açın' çağrısında bulundu. Yöneticilerin çağrısına uymayan esnaf kepenklerini açmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Çıkan Olaylarda Bir Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Batmanlı: HDP ve DBP'li ler piyondur, esas babaları Ermnistan ve İsrail'dir bunu halen anlaşılmadımı? 71 53 Yanıtla
  • kürt kızları türklere pas vermesin: kürt kızları türklere pas vermesin. . metropollerde bakıyom kürt kızları ırkcı faşistlerin kollarına girmiş. kıkır kıkır. yaa kendi ırkınızdan olan gençlerle gezin. salakmısınız yaaa. 29 89 Yanıtla
    ahmet kayar: İstanbuldayım gel bak kürtlermi yoksa türklermi kürt erkeklerine aslıyor gel zeytinburnu 5 4 Heval: Tam tersi olmasınmı güzelim 3 2
  • PİSLİK BUNLAR PİSLİK: 500 kişilik ışıd koluyla başa çıkamadınız. . buralarda ötersiniz şerefsizler. her gün 3 veya 4 işıd militanı saldırır onunla kovbaycılık oynarlar sonra direniş destanı diye yaygara. abd bombalamasa o 4 kişiylede başa çıkamayacaksınız. türkiye de ötersiniz niyee. işıd sıkar öldürür. türk askeri barış demokrasi anayasa diye öldürmez teslim almaya çalışır. sıkışınca da türkiye bizi kurtaaaarrrr diye ciyaklarsınız. ciyak ciya ciyak ötersiniz. 63 37 Yanıtla
    colemerg: hıhı kendinizi ne kadar da güzel anlatmıssınız sende cok iyi biliyorsun ki o 3 4 isit seytanı dedigin gibi 3 4 degilde her koldan 3000 4000 ile saldırı yapıyor ve agır silahlara ragmen bile boyun egmiyen bir halktan söz ediyon sende iyi biliyorsun ki o kahramanlar olmasaydı işitin saldıracagı bir sonraki durak tc idi ama eminim evindeki kadın cinsini isite peşkeş cekerdin sen 8 20
  • kasap: Polisin yetkisi olmazsa bu işin sonu kötü 63 17 Yanıtla
  • SASON: BU BDP DE ARTIK KIVRAK OLMUŞ ARTIK OYUN BİTTİ YAŞASIN TC 47 32 Yanıtla
  • Demokrat: Ne istiyorsunuz kırolar 42 35 Yanıtla
    amedli21: krolar senin gibi türkiyeyi bölen insanlaardırrr 34 21
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement